Αντώνης Σαμαράς: Κάποια βράδια δεν κοιμάμαι λόγω της ανεργίας των νέων

Για την ελληνική προεδρία της ΕΕ, την ανεργία των νέων, τον νέο επενδυτικό νόμο, την παράνομη μετανάστευση, την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και την Χρυσή Αυγή μίλησε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη του συνέντευξη για το 2014, την οποία παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα «Kurier».

«Κόκκινο χαλί στους επενδυτές»

Στη συνέντευξη, η οποία έχει τον τίτλο «Κόκκινο χαλί στους επενδυτές», ο

Αντώνης Σαμαράς σημειώνει ότι η ανεργία είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας, με το ποσοστό της να ανέρχεται στο 27% και στους νέους στο 60%, ενώ ένα επίσης σημαντικό ζήτημα είναι η μετανάστευση.

«Το σημαντικότερο μέλημά μας είναι να φροντίσουμε να υπάρξει ανάπτυξη, οικονομική ανάκαμψη και νέες θέσεις εργασίας και αυτό αποτελεί επίσης προτεραιότητα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε με έμφαση ότι το θέμα της ανεργίας των νέων ανθρώπων τον προβληματίζει τόσο, ώστε δεν μπορεί να κοιμηθεί κάποια βράδια!

«Η ανεργία των νέων είναι όπως η αγωνία του θανάτου, μια ολόκληρη γενιά πλήττεται από αυτή και για την αντιμετώπισή της επιδοτούνται «Start-ups» για νέους στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, για τις εφευρέσεις των οποίων διεθνείς επιχειρήσεις δείχνουν ενδιαφέρον, ενώ ανάλογα συμβαίνουν και στον τομέα του τουρισμού. Γι’ αυτό και ο νέος επενδυτικός νόμος στρώνει κόκκινο χαλί στους επενδυτές.

Ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλος όσο και εκείνος των παράνομων μεταναστών. Και τα δύο μαζί μπορούν να σχηματίσουν ένα εκρηκτικό μείγμα που θα μπορούσε να απειλήσει την κοινωνική συνοχή, και προβλήματα στην κοινωνική συνοχή επιτείνουν τα πολιτικά προβλήματα και όλα αυτά αποσταθεροποιούν τη χώρα –και μια τέτοια εξέλιξη πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί.

Έπειτα από 6 χρόνια ύφεσης, αυξανόμενης ανεργίας και μεγάλων θυσιών, μέσα στο 2013 τα έσοδα ήταν περισσότερα από τα έξοδα, ενώ κατά τη διάρκεια της κρίσης η απόδοση της οικονομίας έχει μειωθεί κατά 25%, υπήρξαν απώλειες φορολογικών εσόδων, οι πολίτες έχασαν το 38% του εισοδήματός τους και όταν, κάτω από τέτοιες συνθήκες, κάποιος επιτυγχάνει ένα πρωτογενές πλεόνασμα, τότε σημαίνει πως έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό του», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς αναφέρεται στο ζήτημα της μετανάστευσης που θα βρεθεί στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ατζέντας για το 2014. Τάσσεται υπέρ μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση, τονίζοντας πως δεν αρκεί η Ε.Ε. να αντιδρά σε περιπτώσεις όπως η Λαμπεντούζα, ενώ επιτίθεται με πολύ σκληρά λόγια σε αυτούς που μεταφέρουν μετανάστες, χαρακτηρίζοντάς τους ως «μαφία» που πρέπει να χτυπηθεί.

Τέλος, ο δημοσιογράφος ρώτησε για το θέμα της Χρυσής Αυγής, με τον Πρωθυπουργό να τονίζει πως τα ηγετικά της στελέχη ήδη βρίσκονται στη φυλακή και πως η δικαιοσύνη λειτουργεί. Ο κ. Σαμαράς σημειώνει πως γι’ αυτόν «αποτελεί ντροπή πως ένα νεοναζιστικό κόμμα βρίσκεται στη Βουλή», υπογραμμίζει όμως πως οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι νεοναζί αλλά στηρίζουν το κόμμα λόγω ύφεσης και ανεργίας. Ο πρωθυπουργός καταλήγει πως δεν χρειάζονται επιπλέον όπλα για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, αντίθετα τονίζει πως «στη μάχη κατά των νεοναζί επιστρατεύουμε τα όπλα που μας παρέχει η δημοκρατία».

The post Αντώνης Σαμαράς: Κάποια βράδια δεν κοιμάμαι λόγω της ανεργίας των νέων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα