Αντίθετος με τη διαγραφή του ελληνικού χρέους ο Τρισέ

Αντίθετος με τη διαγραφή του ελληνικού χρέους τάχτηκε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή. Κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Αναφορικά με το δημόσιο χρέος, ας μην ξεχνάμε πως οι αποφάσεις λαμβάνονται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και πρέπει να εγκρίνονται και από τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια.

Εάν οι προσπάθειες της Ελλάδας

–που θα γνωστοποιηθούν τον Απρίλιο για τους προϋπολογισμούς 2013– είναι σύμφωνες με τις δεσμεύσεις της, νομίζω ότι μία συμπληρωματική προσπάθεια των ευρωπαϊκών κρατών θα ήταν δικαιολογημένη.

Δεν υπήρξα ποτέ υπέρμαχος της διαγραφής του δημόσιου χρέους, κάτι που θεωρώ δύσκολο να κατανοηθεί από τις πιστώτριες χώρες. Όμως, η χρονική παράταση των δόσεων και η μείωση του υπάρχοντος επιτοκίου θα μου φαίνονταν ως πιθανά εφικτά μέτρα».

Πάντως, ο κ. Τρισέ είπε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο όσον αφορά την αποκατάσταση των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών της ισορροπιών, εσωτερικών και εξωτερικών, σημειώνοντας ότι το πακέτο στήριξης δόθηκε ώστε «η εξισορρόπηση, που είναι πάντοτε πολύ δύσκολο όταν ξεκινάμε με μεγάλο έλλειμμα, να γίνει σε συνθήκες λιγότερο δραματικές και περισσότερο προοδευτικές από ό,τι εάν δεν υπήρχε βοήθεια».

The post Αντίθετος με τη διαγραφή του ελληνικού χρέους ο Τρισέ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα