Αντιπρόεδροι: Ποιους προτείνουν τα κόμματα

Την Παρασκευή το πρωί στις 11:00, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Βουλής, αλλά και των επτά αντιπροέδρων.

Αναλυτικά, από τη ΝΔ προτεινόμενος για τη θέση του προέδρου είναι, μέχρι στιγμής, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ για τις θέσεις αντιπροέδρων είναι ο Ιωάννης Τραγάκης – για τη θέση του Α΄ αντιπροέδρου-, ο Θανάσης Νάκος – για τη θέση του Β΄ αντιπροέδρου,  και του Γ΄ αντιπροέδρου ο Χρήστος

Μαρκογιαννάκης.

Οι βουλευτές της ΝΔ, Κώστας Κουκοδήμος και Νίκος Παναγιωτόπουλος, έχουν προταθεί για τις θέσεις των κοσμητόρων. Οι βουλευτές της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Χρήστος Δήμας, Κώστας Κατσαφάδος και Μάξιμος Σενετάκης, είναι επικρατέστεροι για τις θέσεις των γραμματέων.

Ο Ιωάννης Δραγασάκης, αναφέρεται ως προτεινόμενος για τη θέση του Δ΄ αντιπροέδρου, από τον ΣΥΡΙΖΑ . Για τη θέση κοσμήτορα ο Νάσος Αθανασίου και για τη θέση του γραμματέα η Μαρία Μπόλαρη.

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Νίκος Βούτσης. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι βουλευτές Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής, βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος, έχει προταθεί, από το ΠΑΣΟΚ, για τη θέση του πέμπτου αντιπροέδρου. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα προταθεί για τη θέση του έκτου αντιπροέδρου η βουλευτής Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η πρόταση της Χρυσής Αυγής για τον έβδομο αντιπρόεδρο της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα