Αντικατάσταση του μνημονίου με σύμφωνο ανάπτυξης, προτείνει ο Φώτης Κουβέλης

Σύμφωνο ανάπτυξης, αντί του Μνημονίου, πρότεινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, στην ομιλία του κατά τη χθεσινή έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε συνολική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου

και της αντικατάστασής του με ένα σύμφωνο ανάπτυξης, ενώ παράλληλα έκανε κάλεσμα για την ανασυγκρότηση τού προοδευτικού πόλου, αποκλείοντας τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού τόνισε ότι «η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα», πρότεινε ευνοϊκότερο τρόπο ρύθμισης των ασφαλιστικών – φορολογικών οφειλών και θεώρησε ότι «πρέπει να υπάρξει ουσιαστική συνολική πολιτική διαπραγμάτευση και διεκδίκηση μιας συνολικής λύσης του ελληνικού ζητήματος».

Και επεσήμανε: «Η χώρα πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί και να πετύχει μια νέα ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους ώστε να αντικατασταθεί το μνημόνιο με ένα σύμφωνο ανάπτυξης με οικονομική δημοκρατία, απασχόληση και κοινωνική συνοχή».

Σαν στόχους αυτής της διαπραγμάτευσης έθεσε: – Κανένα νέο επιβαρυντικό μέτρο. Αντιθέτως, λήψη μέτρων που θα υποβοηθούν την αντιμετώπιση της ύφεσης και την ανάκαμψη. – Ουσιαστική μείωση του χρέους και των επιβαρύνσεών του, πράξη που θα συμβάλει και στη μείωση του χρηματοδοτικού κενού και στη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης. – Ενίσχυση με ένα ισχυρό αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας. Σχετικά με την υπερφορολόγηση των ακινήτων, είπε ότι η κυβέρνηση εγκλωβίστηκε και πως οι συνέπειες στην κοινωνία από την εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου θα είναι μεγάλες.

Υπογράμμισε δε, ότι ο νέος φόρος θα πρέπει να αφορά στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας και να έχει ισχυρή προοδευτικότητα, προτείνοντας: -Να είναι φόρος ακίνητης περιουσίας και όχι φόρος επί του μεμονωμένου ακινήτου. Αυτό σημαίνει ότι η κλιμάκωσή του πρέπει να γίνεται με αποκλειστικό κριτήριο την αντικειμενική αξία. -Να έχει αφορολόγητο όριο για να προστατευτεί η μικρή ιδιοκτησία και η πρώτη κατοικία. -Να εξαιρεί τους άνεργους και τα άτομα που είναι στα όρια της φτώχειας Τέλος, αναφερόμενος στην προτεινόμενη ανασυγκρότηση του «προοδευτικού πόλου», είπε ότι η ΔΗΜΑΡ απευθύνεται στις δυνάμεις που διαφωνούν με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά και με τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και επιδιώκουν να προωθήσουν μια εναλλακτική πρόταση.

The post Αντικατάσταση του μνημονίου με σύμφωνο ανάπτυξης, προτείνει ο Φώτης Κουβέλης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα