«Ανοιχτή» η είσπραξη του φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για το 2014

Σχεδόν εννέα ώρες διήρκεσε την Τρίτη η δεύτερη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

«Έχουμε προτείνει μέτρα που θα μηδενίσουν το δημοσιονομικο κενό» δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τα ξημερώματα της Τετάρτης προσθέτοντας ότι «δεν έχει κλείσει ακόμη τίποτα». Παρά ταύτα εκφράστηκε αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας ως την Κυριακή, παρότι το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση

να ικανοποιήσουμε το στόχο για κινητικότητα 12.500 υπαλλήλων έτσι όπως το είχαμε πεί».

«Παραμένει ανοιχτό» το θέμα της είσπραξης του φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το 2014. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά δίνει μάχη για να πείσει ως προς την εισπραξιμότητα του ενιαίου φόρου ωστόσο «η αδιαλλαξία της τρόικας συνεχίζεται». Παραλλήλως τελειώνει χωρίς αποτέλεσμα το θέμα το ΦΠΑ στην εστίαση. «Είναι πολύ δύσκολο με τέτοιο δημοσιονομικό κενό» να επιτευχθεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% παραδέχθηκε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Το μεγάλο πρόβλημα στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η οποία συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ. παραμένει η κινητικότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, μέτρο ανέφικτο να εκπληρωθεί στην παρούσα φάση. Μέχρι τη Δευτέρα που θα πραγματοποιηθεί το νέο Eurogroup, η κυβέρνηση θέλει να κλείσει πολλά μέτωπα για να μπορέσει να πάρει τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα