Ανακοίνωση του ΤΧΣ για Σακελλαρίου

Σε ανακοίνωση προέβη το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ( ΤΧΣ), ξεκαθαρίζοντας πως τα δύο δάνεια του ομίλου DEMCO, είχαν χορηγηθεί πριν διατελέσει στέλεχος του ΤΤ η κα Σακελαρίου, η οποία ανήκε στην επιτροπή αναδιάρθρωσης των συγκεκριμένων δανείων κατά το έτος 2012.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Η κα Α. Σακελλαρίου διατέλεσε στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

και μέλος της επιτροπής χρηματοδοτήσεων κατά το έτος 2012. Η επιτροπή αυτή χειρίστηκε την αναδιάρθρωση δύο δανείων του ομίλου DEMCO τα οποία είχαν χορηγηθεί προγενέστερα, και αποτελούν αντικείμενο της ποινικής διαδικασίας που εξελίσσεται. Ο έλεγχος επεκτάθηκε και στις μετέπειτα αναδιαρθρώσεις, που εγκρίθηκαν από τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε η κα Σακελλαρίου. Οι επιτροπές προέβησαν σε αυτές τις αναδιαρθρώσεις, κατά τη συνήθη τραπεζική πρακτική.

Η έρευνα των ενεργειών των επιτροπών και των μελών τους προφανώς συνεχίζεται και εν τέλει θα κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η κα Σακελλαρίου, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την εξασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συστάθηκε με το Ν.3864/2010 ως ΝΠΙΔ. Δεν ανήκει
στο δημόσιο τομέα και διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Σκοπός του Ταμείου αποτελεί
η διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, μέσω της ενίσχυσης
της κεφαλαιακής επάρκειας των πιστωτικών ιδρυμάτων».

The post Ανακοίνωση του ΤΧΣ για Σακελλαρίου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα