Ανακοινώνεται την άλλη εβδομάδα η προγραμματική συμφωνία

Του Βαγγέλη Γιακουμή

Την ερχόμενη εβδομάδα εκτός απροόπτου θα δημοσιοποιήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας που ακόμη περιμένουν στελέχη και των δυο κομμάτων. Πρόκειται στην ουσία για ένα κείμενο θέσεων πάνω στο οποίο συμφωνούν για να συγκυβερνήσουν Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος , ένα κείμενο που έχει καθυστερήσει εδώ και πολλούς μήνες

και πολλές φορές η απουσία του, είχε γίνει αφορμή για διενέξεις μεταξύ στελεχών των δυο κομμάτων.

Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος συμφωνούν ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, εκτός βεβαίως αν υπάρξει κάποιο πολιτικό ατύχημα, δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι στην περίπτωση που η τρόικα ζήτηση κάλυψη του δημοσιονομικού κενού με πρόσθετα μέτρα και φυσικά ριζική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Ειδικά στο τελευταίο ο κ. Σαμαράς φαίνεται πως έχει πειστεί ότι δεν γίνεται διαφορετικά και πως αν δεν γίνει τώρα η κάθαρση , τότε δεν θα γίνει ποτέ. Στο πλαίσιο αυτό, και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί συμφωνούν να ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της βουλής, σε ότι αφορά βουλευτές της Χρυσής Αυγής όταν αποδεικνύονται οι εγκληματικές πράξεις, άλλα και ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου με ταυτόχρονη αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής από τον του κρατικό προϋπολογισμό.

Ο κ. Βενιζέλος πιστεύει ότι και σε αυτά τα τρία μεγάλα θέματα ( εκλογές, Χρυσή Αυγή, αντιρατσιστικός νόμος) το κόμμα του και ο ίδιος φυσικά έχει συμβάλει τα μέγιστα μέχρι σήμερα και γι’ αυτό φέρεται να λέει στον κ. Σαμαρά πως η πολιτική αστάθεια δεν κινδυνεύει από τον ίδιο ή το ΠΑΣΟΚ που έχει επιδείξει υπεύθυνη στάση, όλο αυτό το διάστημα.

Μάλιστα προγραμματίζεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων προκειμένου να βάλουν τη σφραγίδα τους στο κείμενο προγραμματικής συμφωνίας που έχουν ήδη καθαρογράψει επιτελείς και των δυο κομμάτων.

The post Ανακοινώνεται την άλλη εβδομάδα η προγραμματική συμφωνία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα