Αλήθειες και ψέματα στο ΠΑΣΟΚ και την «Ελιά»

Του Βαγγέλη Γιακουμή

Μούδιασμα αισθάνονται τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είδαν το Γιώργο Παπανδρέου και δέκα βουλευτές να γυρίζουν την πλάτη στην επιλογή της « Ελιάς», ο καθένας για ξεχωριστούς λόγους και όλοι μαζί για ένα: Για τη πολιτική που ασκεί η ηγεσία του κόμματος που δεν τους βρίσκει σύμφωνους.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος , αλήθεια
είναι πως προσπαθεί μόνος σε ένα τοπίο εξαιρετικά δύσκολο για τον ίδιο καθώς σε χρονικό διάστημα δυο μηνών πολλά θα κριθούν από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Είναι για τον ίδιο μεγάλο κατόρθωμα να μπορέσει μέσα σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον να κρατηθεί με τις λιγοστή βοήθεια που του παρέχουν τα υπόλοιπα στελέχη, η συγκυρία , οι πολίτες που απεχθάνονται το ΠΑΣΟΚ και φυσικά τα ΜΜΕ που στην πλειονότητα τους δεν βλέπουν με θετικό μάτι τις προσπάθειες του.

Εκτός όμως από αυτά, το συναίσθημα δηλαδή, υπάρχει και η λογική. Πάνω σε αυτή πρέπει να χαράξει γραμμή η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να μπορέσει πολιτικά να αντέξει και μαζί με αυτόν και ο κ. Σαμαράς. Η κυβέρνηση και η χώρα. Διαφορετικά, ο κ. Τσίπρας θα κάνει επέλαση όπως λένε στο ΠΑΣΟΚ σαν το τσάρο στα χειμερινά ανάκτορα.

Πολλοί αναρωτιούνται όλο αυτό το διάστημα τι έχει μεσολαβήσει και βρίσκονται απέναντι οι κύριοι Βενιζέλος και Παπανδρέου. Ας προσπαθήσουμε να το αποκωδικοποιήσουμε γιατί είναι πολλά μαζί και σε πολλαπλά επίπεδα.

Το στρατόπεδο Βενιζέλου

Η πλευρά του κ. Βενιζέλου πιστεύει πως ο κ. Παπανδρέου αργά ή γρήγορα θα προχωρήσει σε απόσχιση από το υπόλοιπο σώμα του ΠΑΣΟΚ σαν τη Ουκρανία από τη Ρωσία. Οι λόγοι είναι κατά την πλευρά αυτή, πως ο Γιώργος Παπανδρέου όπως νομίζουν , θέλει μέσα από την οδό αυτή να έρθει ξανά στην ηγεσία επειδή θεωρεί ότι τον ανέτρεψε ο κ. Βενιζέλος τότε με το δημοψήφισμα.

Η πλευρά του κ. Παπανδρέου πιστεύει πως όντως ανατράπηκε από τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση από στελέχη μέσα από το ΠΑΣΟΚ που έπαιζαν με τα διάφορα εκδοτικά συμφέροντα και πως στη συνέχεια απαξιώθηκε μέσα από πρακτικές που στόχο είχαν να τον πλήξουν πολιτικά και προσωπικά. Τελευταία μάλιστα η προσπάθεια αυτή εντάθηκε από τα όσα έγιναν με τις ΜΚΟ και τους ανθρώπους που χρέωναν στον Παπανδρέου ως συνεργάτες του και είχαν βάλει το δάκτυλο στο μέλι.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, νωρίτερα είχε επιλέξει πάλι λένε από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου , να τον απαξιώσουν πολιτικά μέσα από τα ταμεία του κόμματος και τις μαύρες τρύπες. Πάλι δηλαδή αμφισβητώντας την εντιμότητα του.

Η σύγκρουση δεν άργησε να έρθει και τώρα νυν και πρώην βρίσκονται στο μεταίχμιο και στην ώρα που έρχεται ο λογαριασμός.

Γιατί δεν συνομιλεί ο Βενιζέλος με τον Παπανδρέου

Πριν φτάσουν εδώ που έφτασαν σήμερα τα πράγματα και οι σχέσεις των δυο μοιάζουν να έχουν ψυχρανθεί εντελώς, πολιτικός Φίλος του κ. Βενιζέλου τον είχε συμβουλέψει να συνομιλήσει με τον Γιώργο Παπανδρέου για την υπόθεση των ΜΚΟ σε μια προσπάθεια να φανεί μια κοινή αντιμετώπιση του θέματος. Εκείνος που συμβούλεψε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση ,ο ίδιος το έκανε. Ο κ. Βενιζέλος όχι, μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή που τον κάλεσε ο πρώην πρωθυπουργός στο τηλέφωνο.

Και παρότι δεν ανήκει στους λεγόμενους Παπανδρεϊκούς , το στέλεχος που είχε συμβουλέψει τον κ. Βενιζέλο για κάτι τέτοιο διέκρινε την ανάγκη να γίνει συζήτηση μαζί του για να αντιμετωπιστεί η υπόθεση των ΜΚΟ πολιτικά, όπως και έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το πείραμα της ΕΛΙΑΣ

Εξ αιτίας της κατάστασης αυτής , ανάμεσα στον Βενιζέλο και τον Παπανδρέου έχουν μπει τρίτοι και πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις οι τρίτοι είναι που χαλάνε τη συνταγή πολλές φορές. Οι βουλευτές που τάσσονται στη μια ή την άλλη πλευρά του λόφου έχουν μοιραστεί και αναλόγως κρίνουν και επικρίνουν. Από τη μια πλευρά είναι μια ομάδα παπανδρεϊκών βουλευτών που πολλές φορές μιλούν χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος εξ ονόματος του και ρίχνουν λάδι στη φωτιά και από την άλλη , βουλευτές που πρόσκεινται στη σημερινή ηγεσία που είναι έτοιμοι για τα… Μαρμαρένια αλώνια.

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται η «Ελιά» για να φέρει ως δένδρο της ειρήνης γαλήνη και ηρεμία στα δυο στρατόπεδα . Κανείς όμως δεν πιστεύει πως η «Ελιά» από μόνη της θα κάνει κάτι. Ελπίζουν οι συμμετέχοντες στην «Ελιά» Λοβέρδος , Μόσιαλος, Μπίστης, Βούλγαρης που μεταξύ τους δεν έχουν εμπιστοσύνη εννοείται, πως στις ευρωεκλογές θα καταφέρουν να πάρουν όσο το δυνατόν πάνω από 4-5% ποσοστά για να μπορέσουν έτσι να αντέξουν την επόμενη ημέρα που για τους περισσότερους θα είναι αμείλικτη. Και για την αντιπολίτευση σε κάθε περίπτωση, είτε ήττας , είτε καθαρής νίκης, είτε πυρρείου νίκης. Όλοι θα μπούνε σε μια δοκιμασία και φυσικά ο Αντώνης Σαμαράς που βλέπει το άστρο του ακόμη πιο λαμπερό από ποτέ άλλοτε.

The post Αλήθειες και ψέματα στο ΠΑΣΟΚ και την «Ελιά» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα