Αλέξης Τσίπρας: «Tο μνημόνιο κατέστρεψε την Ελλάδα και θα μείνει στην Ιστορία ως μία τραγωδία»

«Οι πλειστηριασμοί εξυπηρετούν το σχέδιο της τρόικας και θα καταστρέψουν ολοσχερώς την οικονομία και να ξεπουλήσουν τη χώρα για ένα κομμάτι ψωμί» τόνισε στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Οι πλειστηριασμοί είναι ο Δούρειος Ιππος για να αλλάξει χέρια η χώρα» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Η

χώρα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση» υποστήριξε και πρόσθεσε «ποτέ η χώρα τα τελευταία 60 χρόνια δεν είχε βρεθεί σε τόσο δεινή θέση όσο βρίσκεται τώρα, το μνημόνιο κατέστρεψε την Ελλάδα και θα μείνει στην Ιστορία ως μία τραγωδία. «Προσπαθώντας να κρατήσετε την Ελλάδα στο ευρώ κατασχέσατε τα ευρώ και την περιουσία των Ελλήνων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για δύο δρόμους: Ο ένας, όπως είπε, είναι καταστροφικός και φαύλος, ενώ ο άλλος είναι ο δρόμος μια ριζικής αλλαγής αλλά και σύγκρουσης με την ταξική αδικία, την κοινωνική αναλγησία, ο δρόμος της σύγκρουσης με την προοπτική που ετοιμάζει η κ. Μέρκελ για τους λαούς της Ε.Ε. «Η επόμενη πενταετία θα είναι η πενταετία της ανάπτυξης».

Εμείς θέλουμε να ενώσουμε τον λαό που εσείς διαιρείται. Μόνο ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Δεν θα γυρίσουμε στο παρελθόν. Θα διεξαγάγουμε την δυσκολότερη διαπραγμάτευση που μπορεί να γίνει και θα έχουμε στο πλάι μας το λαό μας και τις χώρες του νότου. Θα καταργήσουμε τα μνημόνια και θα διαπραγματευτούμε την μείωση του χρέους ως μόνη βιώσιμη λύση για τη χώρα” τόνισε ο κ. Τσίπρας και προανήγγειλε πως «στον επόμενο προϋπολογισμό που θα συντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγγράψουμε και τις Γερμανικές αποζημιώσεις».

Επανέλαβε δε την δέσμευσή του όταν το κόμμα του πάρει την διακυβέρνηση της χώρας το «κούρεμα» των δανείων για τα υπερχρωμένα νοικοκυριά, αλλά και ρεύμα για όλους τους πολίτες. Τέλος τόνισε με νόημα ότι «εμεις θα αναθεωρήσουμε ως κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον προυπολογισμό και όχι η τρόικα».

The post Αλέξης Τσίπρας: «Tο μνημόνιο κατέστρεψε την Ελλάδα και θα μείνει στην Ιστορία ως μία τραγωδία» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα