Αγώνας δρόμου για συμφωνία με τρόικα

Αγώνα δρόμου κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα. Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών θα έχει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας την Κυριακή το απόγευμα.

Η κυβέρνηση δίνει μάχη ώστε οι διαβουλεύσεις να ολοκληρωθούν εγκαίρως και το Eurogroup της 10ης Μαρτίου να καταφατικά

στο αίτημα για εκταμίευση της δόσης.

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χρειαστεί έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 17 Μαρτίου υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι παραμένουν ανοιχτά τα «καυτά» ζητήματα.

«Όπλο» για την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας είναι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 αλλά «αγκάθι» είναι η στάση της τρόικα που ζητά να μην αναδιανεμηθεί ολόκληρο.

Πιο συγκεκριμένα ζητούν να δεσμευθεί σημαντικό μέρος του, ώστε να καλυφθούν τυχόν ανάγκες από δικαστικές αποφάσεις που θα αφορούν τα ειδικά μισθολόγια και οι οποίες ενδέχεται να δημιουργήσουν νέες «μαύρες τρύπες» στον προϋπολογισμό.

Η τρόικα επιμένει να ζητά ισοδύναμα μέτρα για την κάλυψη της τρύπας από τον ενιαίο φόρο ακινήτων και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ δεν έχει υπάρξει ακόμα συμφωνία για τις προτάσεις που ΟΟΣΑ.

Η θέση της κυβέρνησης για το ζήτημα παραμένει αμετάβλητη αφού εκτιμά ότι οι πολύ καλές επιδόσεις του 2013 καλύπτουν το «κενό» για το 2014 και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος για λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων.

The post Αγώνας δρόμου για συμφωνία με τρόικα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα