Αγωγή Μαρκογιαννάκη κατά Βαξεβάνη!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Κύριο θέμα είναι στο εξαίρετο περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη η υπόθεση των εφοριακών της Θεσσαλονίκης ,η παρουσία δυο εξ αυτών στη λίστα Λαγκάρντ και η υπεράσπιση μιας εξ αυτών από τον κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη. Διευκρινίσαμε και διευκρινίζουμε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης υπερασπίζεται την κ. Αντωνία Καρακουλάκη –Αμανατίδου η οποία ΔΕΝ έχει εντοπισθεί ούτε στη λίστα Λαγκάρντ, ούτε σε άλλη λίστα καταθετών

στο εξωτερικό.

Η διευκρίνιση γίνεται κατηγορηματικά και αφορά το έως σήμερα διάστημα. Αν αύριο ανακαλύψουμε κάτι θα το δημοσιοποιήσουμε και αυτό το σημειώνουμε διότι η έρευνα της Δικαιοσύνης ακόμα συνεχίζεται για όλους τους καταδικασθέντες σε πολυετείς καθείρξεις εφοριακούς αφού θα γίνει δίκη σε δεύτερο βαθμό κλπ.

Έρευνα φυσικά κάνουμε και εμείς και αυτή την περίοδο ψάχνουμε πληροφορίες ότι η κ. Καρακουλάκη είχε υπηρετήσει στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Και αν είχε υπηρετήσει την περίοδο που ο Άκης δεν είχε κατηγορηθεί για κάτι νόμιμο και ηθικό ήταν. Απλώς τώρα αποκτά άλλη διάσταση για δύο λόγους: λόγω της προφυλάκισης και των κατηγοριών κατά Άκη και γιατί και η κ. Καρακαλουάκη και άλλοι εφοριακοί έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις για λεηλασία δημοσίου χρήματος από το 2006 και ακόμα και σήμερα σκανδαλωδώς κατά τη γνώμη μας δεν έχει γίνει δίκη σε δεύτερο βαθμό ώστε να φανεί αν δικαίως ο κ.Μαρκογιαννάκης πιστεύει στην αθωότητά της και γι’ αυτό, όπως τονίζει συνεχώς την υπερασπίζεται.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης επικοινώνησε μαζί μας και για μία ακόμα φορά υποστήριξε ότι πιστεύει στην αθωότητα αυτής της εφοριακού και όχι όλων των άλλων, είναι συμπατριώτισσά του και γι’ αυτό παραμένει στην υπεράσπισή της.

Εμείς από την πλευρά μας εμμένουμε στην άποψη ότι από τη στιγμή που έστω άλλοι συνάδελφοι της καταδικασθείσας ήδη πελάτισσάς της για την ίδια υπόθεση βρέθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ ο κ. Μαρκογιαννάκης πρέπει είτε να παραμείνει μόνο υπερασπιστής της, είτε μόνο στην Επιτροπή.

Διευκρινίζουμε υπογράφοντας πάντα τα κείμενά μας ότι δεν έχουμε καν πληροφορία ούτε υποστηρίζουμε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης πληρώθηκε ως συνήγορος με κλεμμένα χρήματά από την πελάτισσά του πρώτον γιατί δεν γνωρίζουμε αν πληρώθηκε, δεύτερον γιατί ο ίδιος μας είπε ότι δεν πήρε αμοιβή και τρίτον γιατί η πελάτισσά του καταδικάστηκε μεν αλλά αρνείται ότι έχει λάβει χρήματα από τα κλεμμένα του ΦΠΑ .

Το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ είναι ευρύτερο και αλίμονο αν θα καταστήσουμε επίκεντρο μια εφοριακό από τα Χανιά που υπερασπίζεται ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Από μας ξεκίνησε το θέμα της εμπλοκής του κ. Μαρκογιαννάκη αλλά και στην Επιτροπή της Βουλής διευκρινίσαμε ότι οι πολιτικοί κρίνονται από τις υποθέσεις που υπερασπίζονται πολιτικά και ηθικά και είναι άποψή μας ότι δεν πρέπει να υπερασπίζονται υποθέσεις που σχετίζονται με δημόσιο χρήμα, έστω και αν πιστεύουν στην αθωότητα του πελάτη τους.

Είναι προσωπική μας άποψη και στάση και αυτή την πληρώσαμε όπως ξέρει ο κ. Μαρκογιαννάκης και στον εργασιακό μας χώρο πολύ άδικα τον περασμένο Νοέμβριο.

Μας είπε ότι θα καταθέσει αγωγή κατά του Κώστα Βαξεβάνη για τα ρεπορτάζ του. Δικαίωμά του αλλά η άποψή μας είναι ότι ένας Εισαγγελέας που έγινε πολιτικός, υπουργός, πρόεδρος επιτροπών για κριτική δεν πρέπει να κάνει ΠΟΤΕ αγωγές. Και ως τώρα όσα έχουμε διαβάσει είναι κριτική. Ψυχραιμία λοιπόν. Θύμα δεν είναι ο κ. Μαρκογιαννάκης αλλά τα ταμεία που λεηλατήθηκαν από λωποδύτες της λίστας Λαγκάρντ και άλλους. Θύματα είναι οι πολίτες που δεν έχουν ούτε ψωμί σήμερα γιατί πολιτικές κυβερνήσεις στις οποίες μετείχε και ο κ. Μαρκογιαννάκης άλλα υποσχέθηκαν και άλλα έπραξαν.

Ας μείνει δικηγόρος και αν αθωωθεί η πελάτισσά του πρώτοι θα πούμε ότι είχε δίκιο. Ας μείνει διαφορετικά στην επιτροπή της Βουλής και αν βρεθεί άκρη με τους υπεύθυνους του σκανδάλου και πάλι θα τον επαινέσουμε.

Στη φάση αυτή και εμείς έχουμε υποχρέωση να ερευνήσουμε κάθε τι που αφορά τον ίδιο και κάθε άλλο μέλος της Βουλής και της Επιτροπής. Μακριά από μας κάθε ατομική η πολιτική ιδιοτέλεια.

Υ.Γ.: Από το περιβάλλον της κυρίας Καρακουλάκη μας είπαν ότι ποτέ δεν είχε καμία σχέση με τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο.

Keywords
Αναζητήσεις
αντωνια καρακουλακη
Τυχαία Θέματα