Αυτόματοι πωλητές στη Λάρισα με φρέσκο γάλα όλο το 24ωρο!

Αυτόματοι πωλητές με φρέσκο γάλα είναι η νέα πρωτοποριακή επιχείρηση που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στη Λάρισα.

Αυτόματοι πωλητές με φρέσκο γάλα λειτουργούν στη Λάρισα όλο το 24ωρο

Έξι αυτόματοι πωλητές, σαν ΑΤΜ, λειτουργούν στην πόλη όλο το 24ωρο και παρέχουν

φρέσκο παστεριωμένο γάλα που συλλέγεται από τις φάρμες των παραγωγών της Λάρισας. Οι καταναλωτές, τοποθετώντας ένα κέρμα ή το ειδικό κλειδί στην υποδοχή, μπορούν να επιλέξουν την ποσότητα που επιθυμούν (ένα ή 1/2 λίτρο έναντι 1 και 0,50 ευρώ αντίστοιχα), καθώς και την επιθυμητή συσκευασία, γυάλινο επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι ή πλαστικό μιας χρήσης.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, πίσω από την πρωτότυπη ιδέα βρίσκεται ο νεοσύστατος, αλλά ιδιαίτερα δραστήριος Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων Θεσσαλίας-Πιερίας «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς». Ο εν λόγω συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 2001 και απαρτίζεται σήμερα από 102 γαλακτοπαραγωγούς που παράγουν καθημερινά 130 τόνους αγελαδινού γάλακτος (αντιστοιχούν στο 10% της εγχώριας παραγωγής) προμηθεύοντας τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας.

Μάλιστα, ο συνεταιρισμός αυτός περηφανεύεται ότι έχει κατορθώσει να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του, επιτυγχάνοντας και την παροχή υψηλής ποιότητας γάλακτος στους καταναλωτές σε χαμηλές τιμές (η τιμή του μισού λίτρου είναι η χαμηλότερη στην αγορά).

«Αυτή μας η προσπάθεια είναι και μια απάντηση στο φαινόμενο των υψηλών τιμών εν μέσω ύφεσης», υποστηρίζει ο πρόεδρος Θανάσης Βακάλης.

Αναφερόμενος στην απευθείας διάθεση του προϊόντος από τον παραγωγό στον καταναλωτή, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς», κ. Ανδρέας Χαρδαλούπας, αναφέρει στο kathimerini.gr ότι «σε άλλες χώρες το συγκεκριμένο σύστημα διάθεσης γάλακτος λειτουργεί στη βάση μεμονωμένων παραγωγών, ενώ στην Ελλάδα, για πρώτη φορά, γίνεται σε ευρεία κλίμακα από ένα συνεταιρισμό».

Το γάλα φτάνει στις δεξαμενές των αυτόματων πωλητών λίγες ώρες μετά το άρμεγμα και αφού έχει παστεριωθεί σε σύγχρονες και πιστοποιημένες εγκαταστάσεις. «Πρόκειται για ένα κλειστό κύκλωμα όπου το γάλα δεν έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον, ενώ καταπονείται ελάχιστα, κρατώντας το μέγιστο των θρεπτικών του συστατικών», σημειώνει ο ίδιος.

«Οι πολίτες αμέσως αγκάλιασαν την προσπάθεια. Στην αρχή μάλιστα η αυξημένη ζήτηση δημιούργησε δυσκολίες ως προς τον εφοδιασμό των μηχανημάτων με φρέσκο γάλα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές και πολύωρη αναμονή από τους καταναλωτές. Εδώ και 20 μέρες όμως οι αλλαγές των κενών δεξαμενών με φρέσκο γάλα γίνεται άμεσα και πλέον οι πολίτες γνωρίζουν πως υπάρχει 24 ώρες το 24ωρο γάλα στα μηχανήματα», προσθέτει.

Ο «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» ξεκίνησε στη Λάρισα με τέσσερα καταστήματα, ενώ ως το τέλος του έτους θα υπάρχουν εννέα σημεία πώλησης (οκτώ εντός του ιστού και ένα στην 110 πτέρυγα μάχης για τους υπαλλήλους και τους διαμένοντες στο στρατόπεδο).

The post Αυτόματοι πωλητές στη Λάρισα με φρέσκο γάλα όλο το 24ωρο! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα