Πολιτική αντιπαράθεση για την αίτηση του ΣΥΡΙΖΑ για αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού

Σκληρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, αναφορικά με την αίτηση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού εκ μέρους της Κουμουνδούρου.

Η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ – Κεδίκογλου και ΣΥΡΙΖΑ

Πιο συγκεκριμένα, νωρίτερα το γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με τη οποία υποστήριζε ότι «η συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ προς τους τρομοκράτες,

όχι μόνο δεν κρύβεται, αλλά και παίρνει προκλητικές διαστάσεις».

Στη συνέχεια, η ΝΔ εξηγούσε ότι πρόσφατα η εφημερίδα «Αυγή», το εκφραστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, «φιλοξενούσε άρθρο “φίλων και συντρόφων του Δ. Κουφοντίνα”, που ζητούσε να αποφυλακιστεί ο τρομοκράτης Σ. Ξηρός».

Επιπλέον, προσέθετε ότι χτες με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ «όχι μόνο υιοθετούσε το αίτημα των “φίλων” του φυλακισμένου τρομοκράτη, αλλά και εξαπέλυε επίθεση στο κράτος, υποστηρίζοντας ότι η παραμονή του Σ. Ξηρού στη φυλακή συνιστά “απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση”, καθώς και “δείγμα εκδικητικότητας του κράτους, σε έναν κρατούμενο ειδικής φύσης».

«Πως και γιατί οι φυλακισμένοι τρομοκράτες είναι “κρατούμενοι ειδικής φύσης” μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει. Ο καθένας, όμως, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του», κατέληγε η ανακοίνωση της ΝΔ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, νωρίτερα δήλωσε τα εξής:

«Αφού δεν κατάφεραν με τις καταθέσεις υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν να αποτρέψουν τις καταδίκες, στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τώρα να πετύχουν την αποφυλάκιση του δολοφόνου – τρομοκράτη, παρεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη.

Και μετά διαμαρτύρονται όταν τους λένε ακραίους…».

Σε απάντηση όλων αυτών, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «οι ανακοινώσεις της ΝΔ και του κυβερνητικού εκπροσώπου θυμίζουν καθεστώτα τύπου Βόρειας Κορέας ή ισλαμικών δικτατοριών και δεν αντιστοιχούν στην ανθρωπιστική διάσταση που εμπεριέχεται στις παραδόσεις του νομικού πολιτισμού κάθε σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατίας»

«Θα περιμέναμε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η ΝΔ να σχολιάσουν και τη σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

The post Πολιτική αντιπαράθεση για την αίτηση του ΣΥΡΙΖΑ για αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα