Αυτοί κι εκείνοι στην κυβέρνηση

Άλλοι θα αποφασίζουν για τα μέτρα κι άλλοι θα τρώνε το… ξύλο!

Πολιτικά πρόσωπα, μη πολιτικά πρόσωπα, οι «δικοί» μας απ’ εδώ, οι «δικοί» τους απ’ εκεί, είδαμε και τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης «μακράς πνοής», η οποία ακόμη δεν πρόλαβε να ορκιστεί και μας έκοψε την… πνοή, με τον πρωθυπουργό στο νοσοκομείο για το… μάτι του, ίσως από κάποιο «μάτι», αλλά και με τον υπουργό Οικονομικών να «οικουρεί», επειδή «πιάστηκε» και δεν μπορεί!

Πέρα από τα… αστειάκα της όλης υπόθεσης, αλλά και πάνω από όσους τοποθέτησαν οι άλλοι και πόσους έβαλε ο ένας, υπάρχει και μια άλλη διάσταση στο όλο ζήτημα

της συγκρότησης αυτής της κυβέρνησης, που σε μια πρώτη όψη έχει να κάνει με τους δυο πόλους, όχι επιρροής, αλλά αγανάκτησης του κόσμου.

Γιατί, αν δούμε τα πράγματα λίγο πιο ρεαλιστικά, εκεί που… ρέει χρήμα (Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και… ολίγον Ναυτιλίας) και κρατούνται θεσμοί (Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης) τοποθετήθηκαν οι «αρεστοί» των άλλων, ενώ εκεί που θα πέσει… ξύλο (Υγείας, Παιδείας, Απασχόλησης, Προστασίας του Πολίτη, Ανάπτυξης) μπήκαν οι «άνθρωποι» του άλλου. Επομένως, εκείνο που μας μένει ως ρεζουμέ είναι ότι οι άλλοι θα παίρνουν τα μέτρα και ο άλλος θα τρώει το ξύλο!

Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που ο ένας είπε στους «δικούς» του «πέστε με τα μούτρα στη δουλειά», γιατί αυτοί θα βγουν μπροστά στον κόσμο, αφού οι άλλοι θα «κρύβονται» στα χαρτιά των αποφάσεων. Τώρα, αν θέλετε να πιάσουμε και τον καθένα χωριστά, αφήστε τα καλύτερα…

Του Γ. Ανδρουτσόπουλου

Keywords
Τυχαία Θέματα