Αυτές είναι οι αλλαγές για το γάλα που… ηρεμούν τους βουλευτές

Του Βαγγέλη Γιακουμή

Επήλθε τελικά συμφωνία στο ζήτημα του γάλακτος σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθάνασιου Τσαυτάρη, μετά από συζήτηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με την τρόικα. Οι αλλαγές που βρίσκουν σύμφωνους τους αγελαδοτρόφους και αναμένεται να κάμψουν τις αντιδράσεις είναι οι εξής:

1) Απαλείφεται ο όρος «φρέσκο» από τις συσκευασίες γάλακτος

2) Δημιουργείται η νέα

κατηγορία «Γάλα ημέρας» υποκατηγορία του Παστεριωμένου γάλακτος

3) Δύο Κατηγορίες: Γάλα παστεριωμένο και γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας

Σχετικά με την προέλευση του γάλακτος δρομολογείται ήδη η θεσμοθέτηση του ελληνικού σήματος για την προέλευση της πρώτης ύλης, και δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να ενημερώνεται για το γάλα ελληνικής προέλευσης.

Όσον αφορά την επεξεργασία του παστεριωμένο γάλα θα θεωρείται αυτό που έχει επεξεργαστεί σε συνθήκες θερμικής επεξεργασίας 71,7οC για 15 δευτερόλεπτα ή συνδυασμό συνθηκών χρόνου και θερμοκρασίας. Γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας θα θεωρείται αυτό που έχει επεξεργαστεί σε συνθήκες θερμικής επεξεργασίας 85οC έως 127οC. Τέλος γάλα υπερυψηλής θερμικής επεξεργασίας UHT, θα θεωρείται αυτό που έχει επεξεργαστεί σε συνθήκες θερμικής επεξεργασίας σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 127οC και ήδη υπάρχει σαν κατηγορία.

Διαβάστε ακόμη:

Τσαυτάρης: Φτάσαμε σε συμφωνία για το γάλαΟι αλλαγές που ηρεμούν τους βουλευτές

The post Αυτές είναι οι αλλαγές για το γάλα που… ηρεμούν τους βουλευτές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα