Αυστρία: Ένας στους τρεις πολίτες δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι Γιούνκερ και Σουλτς

Άγνωστοι στους Αυστριακούς ψηφοφόρους φαίνεται πως είναι οι δύο κύριοι διεκδικητές του αξιώματος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

Όπως προκύπτει από την εν λόγω δημοσκόπηση, το 31% των ερωτηθέντων δεν γνωρίζουν καν τα ονόματα Γιούνκερ

και Σουλτς, ενώ τον έναν από τους δύο θα ψήφιζε ένα ποσοστό 32%, με τον χριστιανοδημοκράτη υποψήφιο να συγκεντρώνει 18% και τον σοσιαλδημοκράτη μόνον το 14%.

Επίσης το 22% απαντά πως δεν θα ψήφιζε ούτε τον ένα ούτε τον άλλο, ενώ το 15% των ερωτηθέντων δεν εξέφρασε καμία απολύτως άποψη.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Αυστριακής Εταιρείας Εξωτερικής Πολιτικής Πάουλ Σμιτ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της δημοσκόπησης, αρκετοί πολίτες στην Αυστρία δεν μοιάζουν να γνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα αυτών των Ευρωεκλογών θα είναι καθοριστικό για την πλήρωση της θέσης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από την άλλη πλευρά, το 22% των ερωτηθέντων εμφανίζεται να έχει ως επιπλέον κίνητρο για την προσέλευσή του στις κάλπες την 25η Μαΐου να μάθει ποιος θα διαδεχθεί τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

The post Αυστρία: Ένας στους τρεις πολίτες δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι Γιούνκερ και Σουλτς appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα