Αφιέρωμα του CNBC για την ανεργία της Ευρωζώνης και συγκεκριμένα της Ελλάδας

Μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για την ανεργία στην Ευρωζώνη από την Eurostat, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, έκανε ένα εκτενές αφιέρωμα για το θέμα και συγκεκριμένα για την Ελλάδα, η οποία παρουσιάζει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρωζώνη, με ποσοστό 26,7%.

Πιο αναλυτικά, το CNBC κάνει ειδική αναφορά στην ανεργία των νέων, η οποία έχει σκαρφαλώσει στο 56,8% στην χώρα.

Επίσης, στο αφιέρωμα, γίνεται μία αναδρομή στην κρίση της Ευρωζώνης, υπενθυμίζοντας πως η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 που χτύπησε τα 18 ευρωπαϊκά κράτη προκάλεσε την κρίση χρέους, κυρίως στην περιφέρεια της Ευρώπης, μία κρίση που έφερε πολλές δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις αλλά και τις πολιτικές λιτότητας σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Όλα αυτά σε συνδυασμό οδήγησαν σε τόσο υψηλά ποσοστά την ανεργία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία τον Μάρτιο μειώθηκε ελαφρά στο 11,8%, δημιουργώντας μικρή αισιοδοξία ότι η κρίση στην Ευρωζώνη πλησιάζει στο τέλος της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κώστας Μίλας, καθηγητής χρηματοοικονομικών στο πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα χειρότερα για την κρίση ανεργίας στην Ευρωζώνη έχουν περάσει, αν και όπως προειδοποιεί η ανεργία στην περιοχή είναι απίθανο να επιστρέψει σύντομα στα προ κρίσης επίπεδα (7%).

The post Αφιέρωμα του CNBC για την ανεργία της Ευρωζώνης και συγκεκριμένα της Ελλάδας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα