Βέβαιοι οι ερευνητές πως το αεροπλάνο της M. Airlines έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό

Σίγουρος πως οι έρευνες για το περιβόητο αεροπλάνο της Malaysia Airlines, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, εμφανίστηκε με δηλώσεις του την Παρασκευή ο επικεφαλής της διεθνούς ομάδας που διεξάγει τις έρευνες, αν και δεν έχουν ακόμη βρεθεί στοιχεία, τα οποία να συνοδεύονται με το αγνοούμενο Boeing 777.

«Είμαι βέβαιος ότι η περιοχή στον νότιο (Ινδικό) Ωκεανό είναι η σωστή», δήλωσε ο Άνγκους Χιούστον, σε συνέντευξη Τύπου στην Κουάλα Λουμπούρ, αφού μια ιδιωτική εταιρεία

που εδρεύει στην Αυστραλία, ανακοίνωσε ότι εντόπισε τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου στον Κόλπο της Βεγγάλης, κοντά στο Μπαγκλαντές.

Ο επικεφαλής της διεθνούς ομάδας ερευνών τόνισε, ότι τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού του Μπαγκλαντές ερευνούν προσεκτικά την περιοχή στον Κόλπο της Βεγγάλης, όπου η εταιρεία Georesonance ανακοίνωσε ότι εντόπισε αντικείμενα που ενδέχεται να προέρχονται από τα συντρίμμια της πτήσης MH370. «Προς το παρόν δεν έχουν βρει τίποτα», πρόσθεσε.

Ο Α. Χιούστον σημείωσε ότι η νέα φάση της έρευνας, στην οποία θα χρησιμοποιηθεί περισσότερος υποθαλάσσιος εξοπλισμός, ενδέχεται να διαρκέσει έως 12 μήνες.

«Θα προχωρήσουμε βάσει επιβεβαιωμένων και επαληθευμένων στοιχείων», υπογράμμισε ο Χ. Χουσέιν, προσθέτοντας ότι είναι πολύ ακριβό να χρησιμοποιηθεί το εξειδικευμένο αυτό σκάφος χωρίς να υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες.

Ο ίδιος τόνισε ότι συμφωνεί με τον Α. Χιούστον ότι το Μπόινγκ, το οποίο μετέφερε 239 ανθρώπους, κατέπεσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό. «Είμαι αρκετά βέβαιος ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο», είπε, όμως παραδέχθηκε ότι οι προκλήσεις παραμένουν τεράστιες.

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στην Κυριακή στην Καμπέρα για τριμερή συνάντηση με εκπροσώπους της Κίνας και της Αυστραλίας με θέμα τη συνέχιση των ερευνών για την πτήση MH370, την ανάπτυξη των πόρων και το κόστος των νέων επιχειρήσεων.

The post Βέβαιοι οι ερευνητές πως το αεροπλάνο της M. Airlines έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα