Α. Λοβέρδος: Κοινό εκλογικό μέτωπο ΔΗΜΑΡ και «Συμμαχίας για την Νέα Ελλάδα»

Σε κοινό εκλογικό μέτωπο με τη Δημοκρατική Αριστερά αναφέρθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε πολιτική συγκέντρωση της Συμμαχίας για την Νέα Ελλάδα, λέγοντας ότι το κόμμα του και η ΔΗΜΑΡ ξεκίνησαν μια βαθιά προσέγγιση, ανιχνεύοντας προγραμματικές

συγκλίσεις , κοινά πεδία και προτεραιότητες.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι στην πρόσκληση για συμπόρευση που έχει απευθύνει ανταποκρίθηκε η ΔΗΜΑΡ «και έκτοτε ξεκινήσαμε μια βαθιά προσέγγιση, ανιχνεύοντας προγραμματικές συγκλίσεις , κοινά πεδία και προτεραιότητες. Σύντομα διεφάνη πως αυτά που μας ενώνουν είναι πολλαπλάσια των υπαρκτών διαφωνιών μας, γι’ αυτό και οδηγηθήκαμε στη λογικά επόμενη σκέψη, της συνάθροισης των δυνάμεών μας για τον κοινό στόχο: την επανασύσταση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, της συγκρότησης του λεγόμενου Τρίτου Πόλου».

Συμπλήρωσε, δε, πως «προχωράμε προς τη συγκρότηση ενός ενιαίου, μεγάλου ‘εκλογικού μετώπου’ ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται».

Επιπροσθέτως, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι, «έχοντας υποστεί μια μεγάλη ήττα, λόγω του φορτίου που μόνο του σήκωσε, παίρνοντας στην πλάτη του βάρη 40 ετών, αλλά και λόγω διαχρονικών αδυναμιών που η ευμάρεια της Μεταπολίτευσης επέτρεπε για καιρό να «κρύβουμε κάτω από το χαλί», προσπαθούσε απλώς να “βολευτεί” στη νέα κατάσταση».

Πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ «λειτουργούσε, και λειτουργεί και σήμερα χωρίς στρατηγική , στέλνοντας λάθος σήματα στην ελληνική κοινωνία. Αδυνατεί να καταλάβει τι έφταιξε, και η ηγεσία του δεν μπορεί να «γιάνει πληγές» και να δώσει λύσεις. Στην πορεία αυτή προβάλαμε τις αντιρρήσεις μας, προτείναμε δρόμους, ήταν όμως εμφανές από την έλλειψη ανταπόκρισης πως δεν υπήρχε κοινός τόπος».

Αναφερόμενος στη διαγραφή του από το κόμμα, είπε τα εξής: «Για αυτήν την τόλμη και παρά τις δηλώσεις περί αναγκαίου διαλόγου και σύνθεσης, παρά τις προσκλήσεις για ένταξη στο ΠΑΣΟΚ των ανεξάρτητων κινήσεων, παρά την τότε ύπαρξη μέσα στο ΠΑΣΟΚ μιας οργανωμένης τάσης, διαγράφηκαν από το κόμμα στο οποίο είχα δώσει, κι εγώ όπως και πολλοί άλλοι, όλη μου την ζωή. Διαγράφηκαν με αντιδημοκρατικό τρόπο, με αντικαταστατική απόφαση, από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».

Ωστόσο, στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Κανείς, όμως, και ποτέ, δεν μπορεί να διαγράψει ούτε την πορεία μας, ούτε την παρακαταθήκη μας, ιδίως αυτά, τα δύσκολα χρόνια, ούτε βέβαια τη σχέση μας με τον κόσμο, τα στελέχη, τους συντρόφους δεκαετιών. Γι’ αυτό και είπαμε από την πρώτη στιγμή, με αληθινή πίστη, ότι με τον κόσμο αυτόν, τη ραχοκοκαλιά της Δημοκρατικής Παράταξης, θα ξανασυναντηθούμε. Κι αυτή η στιγμή, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, είναι πολύ κοντά».

Σχετικά με το αν μπορεί να πραγματοποιηθεί συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Λοβέρδος είπε: «Απαντάμε με σαφήνεια πως ‘ναι’. Γι’ αυτό και δεν γκρεμίσαμε τις γέφυρες. Αλλά αυτό απαιτεί και εκ μέρους του καθαρές κουβέντες και δύσκολες αποφάσεις. Δεν γίνεται να θεωρεί στρατηγικής σημασίας τη συνεργασία μακράς πνοής με τη ΝΔ και με την κεντροαριστερά ταυτόχρονα. Ας πάρουν τις αποφάσεις τους κι εμείς, έχοντας διαμορφώσει τη δημοκρατική, την προοδευτική συμπαράταξη, ως ΔΗΜΑΡ, ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, θα είμαστε στο προσκήνιο, έτοιμοι να διευρύνουμε τη συμπαράταξη, και να δώσουμε όλοι μαζί τις μεγάλες μάχες».

Ο κ. Λοβέρδος εξαπέλυσε επίσης σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πλην όμως, σε αντίθεση με το μονοδιάστατο και εκτός τόπου και χρόνου κυβερνητικό ‘αφήγημα’, που συνοψίζεται στο γνωστό “success story”, μιλήσαμε έγκαιρα για το πώς επιτεύχθηκε το πλεόνασμα. Βασισμένο σε προσπάθειες των προηγούμενων Κυβερνήσεων ,σε περικοπές της δημόσιας σπατάλης και, πρώτα και πάνω από όλα, στις θυσίες του ελληνικού λαού.
Είναι ένα επίτευγμα που μπορεί να αποτελέσει μέρος των διαπραγματευτικών όπλων της χώρας, το οποίο όμως συνεχίζει να στηρίζεται σε μια κοντόφθαλμη οικονομική πολιτική. Η πολιτική αυτή, αγνοεί συστηματικά και πεισματικά την ιδιωτική οικονομία και πραγματικότητα. Όλη της η προσοχή είναι στραμμένη στα δημόσια οικονομικά. Στους εθνικούς λογαριασμούς. Για την ιδιωτική οικονομία, τον μαχόμενο επιχειρηματία και επαγγελματία καμία μέριμνα. Καμία νομοθετική παρέμβαση που θα άρει εμπόδια, θα διευκολύνει τις συναλλαγές, θα διευκολύνει τη ρευστότητα στην αγορά. Αντί αυτών, νέοι, δυσανάλογοι και δυσβάστακτοι φόροι, που απαξιώνουν περιουσίες, που αποθαρρύνουν επενδύσεις, που γεμίζουν αβεβαιότητα και ανασφάλεια και τον πλέον πρόθυμο και καλόπιστο να εργαστεί παραγωγικά και να προκόψει.

Και όλα αυτά από ποιους; Από τους «κήρυκες των Ζαππείων», που για καιρό αρνούνταν τη συστράτευση στην εθνική προσπάθεια, στο όνομα δήθεν της Ανάπτυξης και της άμεσης περιστολής φόρων. Τώρα μας λένε πως στη χώρα δεν υφίσταται υπερφορολογόγηση και συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο. Πού είναι αλήθεια, τόσο καιρό, η τολμηρή παρέμβαση στο φορολογικό σύστημα; Άσπρισαν σχεδόν τα μαλλιά μας και ακούμε συνέχεια για το σταθερό, το δίκαιο, αναλογικό και κυρίως απλό φορολογικό σύστημα των λίγων σελίδων. Αυτό που θα καταργήσει τις χιλιάδες σελίδες, τις συνεχείς εγκυκλίους, την αυθαιρεσία μηχανισμών που ελίσσονται ανάμεσα στην πληθώρα σύνθετων, ακόμη και αντιφατικών, διατάξεων!

Καμία τέτοια παρέμβαση. Έτσι όμως δεν μπορούμε να πάμε μπροστά! Έτσι, δεν μπορούμε να απευθύνουμε διεθνή επενδυτικά προσκλητήρια. Ο δρόμος αυτός είναι φανερό ότι οδηγεί σε αδιέξοδο!»

The post Α. Λοβέρδος: Κοινό εκλογικό μέτωπο ΔΗΜΑΡ και «Συμμαχίας για την Νέα Ελλάδα» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα