Tα θύματα του μαραθωνίου τιμά η Βοστόνη ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Τη μνήμη των θυμάτων του περίφημου μαραθωνίου τιμά σήμερα Τρίτη η Βοστόνη ένα χρόνο μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που τον επισκίασαν, με την παρουσία του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι διοργανωτές της ημέρας μνήμης: «Το αφιέρωμα αυτό είναι προς τιμήν εκείνων που επλήγησαν από τα γεγονότα του περασμένου έτους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους, των επιζώντων και των ομάδων διάσωσης».

Όπως είναι φυσικό προς τιμήν των θυμάτων στη

φετινή διοργάνωση του μαραθωνίου ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αρκετά αυξημένος, καθώς εκτιμάται ότι περίπου 36.000 άνθρωποι θα τρέξουν, συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια που συμμετείχαν 27.000 δρομείς.

Στη τελετή θα λάβουν μέρος ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και ο δήμαρχος της Βοστόνης μαζί με αρκετούς επιζώντες, παρουσία πολλών οικογενειών των θυμάτων στο συνεδριακό κέντρο Χάινς, όπου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή μεταξύ 14.30 και 15.00 ώρας Βοστόνης στη γραμμή του τερματισμού του μαραθωνίου.

Ο περσινός μαραθώνιος είχε δυστυχώς άσχημη κατάληξη, καθώς δύο βόμβες που ήταν τοποθετημένες σε χύτρες ταχύτητας εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα κοντά στην γραμμή του τερματισμού λίγο πριν από τις 3:00 μ.μ., ( τοπική ώρα), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις θεατές, μεταξύ των οποίων και ένα 8χρονο παιδί, ενώ 264 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι βόμβες που ήταν κρυμμένες σε σακίδια είχαν τοποθετηθεί από δύο μουσουλμάνους τσετσένους αδελφούς οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγες ημέρες αργότερα.

Ο 26χρονος Ταμερλάνος Τσαρνάεφ, σκοτώθηκε στις 19 Απριλίου έπειτα από καταδίωξη της αστυνομίας, ενώ ο 20χρονος αδελφός του, Ντζοκχάρ συνελήφθη σοβαρά τραυματισμένος.

Η δίκη του νεαρού τσετσένου, ο οποίος κατηγορείται για χρήση όπλου μαζικής καταστροφής έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου, ενώ αντιμετωπίζει και την τιμωρία της θανατικής ποινής.

The post Tα θύματα του μαραθωνίου τιμά η Βοστόνη ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα