Παππάς: Δημοψήφισμα για τη νέα συμφωνία με την Τρόικα

Τη διευκρίνηση ότι το δημοψήφισμα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ αφορά μόνο τη συμφωνία με την τρόικα και όχι την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη έκανε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ,

Νίκος Παππάς.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει μία καινούργια συμφωνία με την τριμερή, καθώς «η παρούσα συμφωνία θα ακυρωθεί με την ψήφο του λαού»

«Πρέπει να αποσυσχετίσουμε ευρώ και δημοψήφισμα [...] Δεν λέμε ότι κατ΄ ανάγκη θα κάνουμε δημοψήφισμα για να εγκριθεί η συμφωνία αλλά αν τα πράγματα με τη διαπραγμάτευση φαίνεται να καθυστερούν πάρα πολύ, το λόγο έχει ο λαός», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που οι ίδιοι οι εταίροι συνδέσουν τυχόν δημοψήφισμα με την παραμονή της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε «βέβαιος» πως η Γερμανία «δεν θα έβαζε σε κίνδυνο το μέγκα-πρότζεκτ του ευρώ επειδή η Ελλάδα θα προσπαθούσε να προστατεύσει τους μισθούς».

Σχετικά με τις συχνές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα του ευρώ, ο κ. Παππάς δήλωσε πως αυτό απορρέει από τον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του κόμματος.

Απαντώντας δε στην κριτική πως το ενδεχόμενο δημοψήφισμα συνιστά αποποίηση ευθυνών από την πλευρά της Κουμουνδούρου, ο κ. Παππάς απάντησε αρνητικά. «Δεν θα είμαστε Πόντιοι Πιλάτοι», τόνισε.

The post Παππάς: Δημοψήφισμα για τη νέα συμφωνία με την Τρόικα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα