Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους καρκινοπαθείς, από την SGFC

Να προσφέρει φαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους καρκινοπαθείς είναι ο στόχος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Save Greece from Cancer (SGFC, www.savegreecefromcancer.org).

O ιστότοπος savegreecefromcancer.org δέχεται δωρεές διαδικτυακά

Πιο συγκεκριμένα, η SGFC στοχεύει στη συγκέντρωση χρημάτων για αγορά φαρμάκων για τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς. «Αισθάνομαι ντροπή και οργή για την ύπαρξη ανασφάλιστων στην Ελλάδα

-και είναι βέβαιο ότι δεν είμαι ο μόνος. Πρέπει όλοι μαζί να σηκώσουμε ένα τείχος προστασίας γύρω απ’ τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς. Βοηθώντας την S.G.F.C βοηθάμε ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ανθρώπους που γνωρίζουμε κι αγαπάμε. Με τη συνδρομή όλων η S.G.F.C θα γίνει το εργαλείο για να χτιστεί το τείχος. Το χτίσιμο όμως θα το κάνουμε όλοι μαζί» λέει στο protothema.gr ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ένας εκ των δύο εκπροσώπων της οργάνωσης. Ο έτερος συνοδοιπόρος του σε αυτήν την σημαντική κίνηση είναι ο κ. Γιώργος Γονιδάκης.

«Οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς είναι καταδικασμένοι καθώς δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους ενώ γι’ αυτούς είναι κλειστές και οι πόρτες των νοσοκομείων. Βλέπουμε καθημερινά ανθρώπινα δράματα, γιατί ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι Έλληνες και ειδικά πρώην επιχειρηματίες που έχουν χάσει την ασφάλειά τους, γιατί χρωστούσαν είτε στο ΤΕΒΕ είτε στην εφορία. Αυτή την στιγμή συνάνθρωποι μας πεθαίνουν και έχουμε χρέος να τους βοηθήσουμε», σημειώνει η Ζωή Γραμματόγλου, πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.».

Προς επίτευξη του σκοπού της, η SGFC δημιούργησε τον ιστότοπο savegreecefromcancer.org, προκειμένου να δέχεται δωρεές διαδικτυακά, ενώ θα προχωρήσει και στη διοργάνωση εκδηλώσεων (καλλιτεχνικών, ενημερωτικών, κτλ). Μάλιστα, οι διαδικτυακές συμμετοχές μέσα στις λίγες ημέρες λειτουργίας της οργάνωσης έχουν φτάσει τις 1.190.

Η εταιρεία έχει ως στόχο επίσης τη διασφάλιση της διαφάνειας και την απλοποίηση της διαδικασίας παραγγελίας και παράδοσης των φαρμάκων στους ασθενείς. Για τον λόγο αυτό εφαρμόζεται on line ανάρτηση σε πραγματικό χρόνο όλων των εσόδων και των εξόδων της εταιρείας και επιτήρηση του Υπουργείου Υγείας.

Αναφορικά με τη διαδικασία, αυτή γίνεται απλή, χάρη στην αφιλοκερδή προσφορά έργου από ένα δίκτυο φαρμακείων (Advance Pharmacies) και μιας φαρμακαποθήκης (Profarm S.A.).Οι φορείς αυτοί έχουν αναλάβει την διεκπεραίωση των παραγγελιών για λογαριασμό των ανασφάλιστων καρκινοπαθών ασθενών.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 2 εκατ. ανασφάλιστοι, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται δραματικά, καθώς κάθε μήνα τουλάχιστον 15.000 άνθρωποι χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη. Τα στατιστικά μοντέλα καταλήγουν σε σκληρές προγνώσεις για την επόμενη διετία: περίπου 30.000 εξ αυτών θα εμφανίσουν κάποια μορφή καρκίνου, χωρίς να έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε φαρμακευτική αγωγή.

The post Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους καρκινοπαθείς, από την SGFC appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα