Βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά διατάξεων του φόρου ακινήτων

Με ένταση για τα διαδικαστικά ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων αλλά και με προειδοποιητικές βολές εκ μέρους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν εκείνες τις διατάξεις που προστέθηκαν χωρίς να έχουν συμφωνηθεί. Είναι χαρακτηριστική η φράση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου που είπε προς τον υπουργό Οικονομικών «Εμείς έχουμε πάρει μέρος στη διαβούλευση για

Α’ κεφάλαιο. Με την συμμετοχή μας αλλάξαμε πολλά πράγματα, για τα υπόλοιπα δεν υπήρξε καμία διαβούλευση. Ο οδηγός που παραβιάζει τα όρια θα προκαλέσει ατύχημα και αυτό αφορά τον τρόπο που λειτουργεί το υπουργείο Οικονομικών… θα ψηφίσουμε επι της αρχής όμως επιφυλασσόμαστε για αρκετά άρθρα». Να σημειωθεί ότι οι διατάξεις για τις οποίες δυσφορεί το ΠΑΣΟΚ δεν αφορούν το φόρο ακινήτων αλλά φορολογικά θέματα όπως η κατάργηση των δελτίων αποστολής ενώ για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις φαίνεται ότι αντιδρά και η ΚΟ της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να συντμηθεί ο χρόνος μεταξύ πρώτης και δεύτερης ανάγνωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής να διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη και την Πέμπτη ή Παρασκευή να εισαχθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση. Πάντως ο υπουργός εξήγησε στα μέλη της επιτροπής ότι το νομοσχέδιο έτυχε εκτεταμένης διαβούλευσης.

Από την ΝΔ η κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου είπε «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι συζητά η κυβέρνηση με την τρόικα. Μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στην κοινωνία». Υποστήριξε ότι οι διατάξεις για τον φόρο ακινήτων είναι δίκαιες όμως σημείωσε προς τον υπουργό ότι «υπάρχουν άσχετες διατάξεις που ανήκουν σε άλλα υπουργεία. Θα σας παρακαλούσα να είστε το ίδιο σκληρός με τους άλλους υπουργούς όπως είστε και με τους βουλευτές».

The post Βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά διατάξεων του φόρου ακινήτων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα