Reuters: Συμφωνία Ελλάδας-τρόικας για το δημοσιονομικό κενό

Συμφωνία όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό του 2014 επίκειται σύμφωνα με το Reuters μεταξύ Ελλάδας- τρόικας, επικαλούμενο δυο πήγες με συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι συζητήσεις επικεντρώνονται πλέον στους όρους των τραπεζικών τεστ αντοχής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις καθώς και την επίπτωση από τις αποφάσεις του ΣτΕ στα ειδικά μισθολόγια.

Σύμφωνα

με το πρακτορείο, η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης έχει καθυστερήσει λόγω των διαφωνιών για το κενό του φετινού προϋπολογισμού, ωστόσο πλέον αυτό δεν είναι το βασικό θέμα στις διαπραγματεύσεις λόγω του ισχυρού πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013.

Επίσης, επικαλούμενο αξιωματούχους της Ευρωζώνης το πρακτορείο αναφέρει ότι η Ελλάδα αναμένεται να χρειαστεί 10 δισ. ευρώ με 20 δισ. ευρώ στο τρίτο πακέτο διάσωσης για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες για την περίοδο 2014-2015.

Πηγές της Κομισιόν, σχολιάζοντας το δημοσίευμα τόνισαν: «Δεν διαθέτουμε ακόμη πλήρη στοιχεία για το 2013. Όταν θα τα έχουμε θα τα αναλύσουμε διεξοδικά. Μέχρι τότε είναι πρόωρο να γίνονται εικασίες για το κατά πόσο τα προβλήματα έχουν επιλυθεί».

The post Reuters: Συμφωνία Ελλάδας-τρόικας για το δημοσιονομικό κενό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα