Oλοκληρωμένη πρόταση για το ελληνικό χρέος έχει ο ΣΥΡΙΖΑ

Με μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του Ελληνικού χρέους έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, την οποία όπως φαίνεται θα υποστηρίξει δυναμικά θεωρώντας ότι δικαιώνεται.

Επίσης, βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να χαραχθεί η διαχωριστική γραμμή  μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυβέρνησης.

Θεωρεί, για το πώς θα δοθεί βιώσιμη και δίκαιη λύση στο χρέος της χώρας, οτι με την ανάπτυξη

πλέον αυτής της στρατηγικής, θα αναδειχθεί και ο ρεαλισμός της πολιτικής του πρότασης που αμφισβητεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το protothema.gr,

 ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη δυναμική διεκδίκηση μίας λύσης, σε αντιδιαστολή με τη στάση αναμονής, που έχει επιλέξει ο Αντώνης Σαμαράς και τη μη εμπλοκή στις συζητήσεις των δανειστών για το μέλλον του ελληνικού χρέους.

Η Κουμουνδούρου πιστεύει ότι οι εξελίξεις πρέπει να πιεστούν προς την κατεύθυνση να καταστεί γρήγορα βιώσιμο το ελληνικό χρέος, όπως φαίνεται να υποστηρίζει το ΔΝΤ και η αμερικανική πλευρά, σε αντίθεση με την Γερμανία και τους ευρωπαίους εταίρους, που ενισχύουν την παράταση επί μακρόν του προβλήματος.

Eίναι η αιτία που καταγγέλλει διαρκώς τον πρωθυπουργό ότι έχει ταυτιστεί και υποκύψει στην κυρία Μέρκελ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στην πρόταση λύσης των τριών αξόνων, δηλαδή «τέλος στην άγρια λιτότητα με  ακύρωση μνημονίου, πάγωμα αποπληρωμής χρέους σε συνδυασμό με διαγραφή μεγάλου μέρους του και θέσπιση ρήτρας ανάπτυξης».

Νιώθει δε δικαιωμένος που ιδέες όπως το πάγωμα στην αποπληρωμή και η διαγραφή ή ένα νέο κούρεμα βρίσκουν πια συγκεκριμένο πρόσφορο έδαφος στα διεθνή φόρα και στους κόλπους των δανειστών, όταν μέχρι προ κάποιου καιρού αντιμετωπίζονταν, ιδίως στο εσωτερικό, ως εκτός πραγματικότητας.

«Υποστηρίζουμε προτάσεις που είναι ρεαλιστικές και κερδίζουν διαρκώς έδαφος» λένε, όπου νιώθουν δικαιωμένοι για τη στρατηγική του, στην οποία επιμένουν.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα