Nielsen: Το 75% των Ελλήνων έχει περιορίσει τη διασκέδαση εκτός σπιτιού

Τη δεύτερη πιο απαισιόδοξη χώρα παγκοσμίως αποτελεί η Ελλάδα, μετά την Πορτογαλία, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen.

Παρά το γεγονός ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε κατά 5 μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας τις 40, εννέα στους 10 καταναλωτές εξακολουθούν να πιστεύουν πως η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ οκτώ στους 10 πιστεύουν πως η κρίση θα παραταθεί και την επόμενη

χρονιά.

Μεγαλύτερες ανησυχίες των Ελλήνων παραμένουν η εργασιακή ασφάλεια (39%) και η γενικότερη κατάσταση της οικονομίας (37%), ωστόσο τα ποσοστά αυτά είναι μειωμένα σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, κατά 5 και 1 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα.

Στην ερώτηση πού διαθέτουν τα χρήματα που τους περισσεύουν, μετά την κάλυψη των βασικών τους αναγκών, σε ποσοστό 35% οι Έλληνες δηλώνουν ότι τα ξοδεύουν στην κάλυψη δανείων, πιστωτικών καρτών και γενικότερα χρεών, ενώ συνεχίζει να υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 35%, που δηλώνει ότι δεν του περισσεύουν καθόλου χρήματα.

Οι αγοραστικές συνήθειες συνεχίζουν να μεταβάλλονται για ένα ακόμη τρίμηνο, με τους Έλληνες να δηλώνουν ότι προκειμένου να μειώσουν τις δαπάνες τους, έχουν περιορίσει τη διασκέδαση εκτός του σπιτιού (75%).

Έχουν επίσης επιλέξει να χρησιμοποιούν πιο φθηνά καταναλωτικά προϊόντα (72%), ποσοστό το οποίο αυξήθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ενδιαφέρον τέλος παρουσιάζει η δήλωση των ερωτηθέντων ότι ακόμη κι όταν οι οικονομικές συνθήκες βελτιωθούν, θα εξακολουθήσουν να καταναλώνουν φθηνότερα καταναλωτικά προϊόντα σε ποσοστό 42%, ενώ όσον αφορά στη διασκέδαση εκτός του σπιτιού το ποσοστό αυτό περιορίζεται στο 30%.

Keywords
Τυχαία Θέματα