Le Monde: Σε πολύ δύσκολη θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη γενική απεργία που πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη σε όλη την Ελλάδα αναφέρεται με εκτενές ρεπορτάζ η γαλλική εφημερίδα ”Le Monde” με τίτλο «Η Ελλάδα στη δοκιμασία ενός νέου σχεδίου λιτότητας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η θέση του νέου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πάρα πολύ δύσκολη και θα μπορούσε να τον καταστήσει «τον πλέον αντιδημοφιλή πολιτικό».

Η

εφημερίδα εκτιμά ότι οι Έλληνες είναι εξαντλημένοι πλέον από την πολιτική λιτότητας και δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να δώσουν στον νέο υπουργό περίοδο χάριτος.

Επίσης στο δημοσίευμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε ορισμένα μέτρα, όπως η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ σημειώνονται παράλληλα οι αντιδράσεις των συνδικάτων και οι επιφυλάξεις που έχουν εκφράσει ορισμένοι βουλευτές της πλειοψηφίας.

Υπογραμμίζεται τέλος ότι το πολυνομοσχέδιο είναι δύο φορές στρατηγικό: Είναι η υποχρεωτική διαδρομή προκειμένου να φθάσει άμεσα φρέσκο χρήμα στα ταμεία του κράτους, αλλά επίσης και μια ευκαιρία για την κυβέρνηση να δοκιμάσει την ενότητα και την ικανότητά της να κινητοποιεί το Κοινοβούλιο για τα αντιδημοφιλή μέτρα που απαιτεί η τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα