Jerome Loubere: Η Carrefur επενδύει στην Ελλάδα!

Το 2013 είναι μια σημαντική χρονιά για τον όμιλο Μαρινόπουλος-Carrefur. Ο διευθύνων σύμβουλος Jerome Loubere στοχεύει να αξιοποιήσει το νέο οικονομικό σκηνικό στην Ελλάδα και να αλλάξει το χάρτη του ελληνικού λιανεμπορίου.

Μπήκε η Ελλάδα στη λεωφόρο της ανάκαμψης; Αλλάζει ο χάρτης

του ελληνικού λιανεμπορίου; Θα κερδίσουν τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα την εμπιστοσύνη των καταναλωτών;

Η Carrefur Marinopoulos λειτουργεί ακόμη και σήμερα βασισμένη στις αρχές που έθεσε ο πατριάρχης του ελληνικού επιχειρείν, ο αείμνηστος Δημήτρης Μαρινόπουλο που έφυγε σε ηλικία 92 ετών προπαραμονές Χριστουγέννων του 2010. Ο Δημήτρης Μαρινόπουλος, ένας από τους ιδρυτές του ΣΕΒ του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από το 1966 έως το 1970, είχε αφήσει παρακαταθήκη.: «Δεν επιθυμούμε να είμαστε αποικία των ξένων επενδυτών, αλλά συνεργάτες τους εντός του ελληνικού χώρου»

Το Γαλλικό στοίχημα και η διάψευσή του

Ήταν χειμώνας του 2011. Περίπου 6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το κέντρο του Παρισιού, στην περιοχή Levallois-Perret, στον 3ο όροφο των κεντρικών γραφείων της Carrefour, ένα στέλεχος της διοίκησης, υπέβαλε την εισήγησή «για την Ελλάδα» στη διοίκηση του Ομίλου. «Το λιανεμπόριο στην Ελλάδα των Μνημονίων, τη χώρα που βιώνει τον 6ο διαδοχικό χρόνο βαριάς οικονομικής ύφεσης, δεν έχει μέλλον. Η Carrefur πρέπει να περιορίσει τον «ελληνικό κίνδυνο».

Ήταν η εποχή που ο διεθνής οικονομικός Τύπος έβριθε σεναρίων για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, για την απόλυτη χρεοκοπία. Σενάρια πολλά και τρομακτικά, τόσο καλοστημένα μάλιστα που έδειχναν ρεαλιστικά. Αυτό που δεν έγραφε ο Γάλλος οικονομικός σύμβουλος στην εισήγησή του προς τη διοίκηση της Carrefur ήταν το απλό κοινό μυστικό: «Η χρυσή εποχή της υπερκοστολόγησης των προϊόντων, με διαφορά τιμής +30% από το ράφι του Παρισιού στο ράφι της Αθήνας, είχε πλέον παρέλθει ανεπιστρεπτί.»

Την ίδια ακριβώς εποχή, τρείς χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, σ ‘ένα άλλο γραφείο, στην Αθήνα, στην Αγίου Δημητρίου 63 στον Άλιμο, συνεδρίαζε η οικογένεια Μαρινόπουλου. Οι απόψεις του Πάνου Μαρινόπουλου ήταν σαφείς και απόλυτες: «Το λιανεμπόριο στην Ελλάδα επιτέλους προσλαμβάνει τις πραγματικές του διαστάσεις». Το οικογενειακό συμβούλιο αποφάσισε, να μην σπάσει τους δεσμούς με του Γάλλους αλλά να αναλάβει τον απόλυτο έλεγχο του συγκροτήματος μέσα στην χρηματοοικονομική τρικυμία και επιπλέον να επενδύσει 350 εκατομμύρια Ευρώ στο στοίχημα της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας…

Η νεότερη γενιά που πήρε τα ηνία του Ομίλου Μαρινόπουλου, πιστεύει ότι το στοίχημα που έβαλαν οι Γάλλοι της Carrefour πριν από ένα χρόνο: «ότι το λιανεμπόριο στην Ελλάδα, δεν βγαίνει» είναι λάθος και το έχασαν ήδη!

2013: Η χρονιά των καινοτόμων Ελληνικών Προϊόντων

Με σύνθημα «Αγκαλιάζουμε τα ελληνικά προϊόντα, στηρίζουμε την ντόπια παραγωγή» η ελληνική εταιρεία Μαρινόπουλος, κάνει πράξη την αλληλεγγύη μεταξύ των Ελλήνων, βρίσκει, αναδεικνύει και προωθεί προϊόντα ελλήνων παραγωγών από όλη την Ελλάδα.

Διοργανώνει από το περασμένο καλοκαίρι διαγωνισμούς Καινοτομίας Ελληνικών Προϊόντων, διαδίδει το μήνυμα της αλλαγής της συμπεριφοράς του αγοραστή σε όλους τους νομούς της χώρας.

Επόμενος σταθμός είναι η Θεσσαλονίκη, στις 17 Ιανουαρίου.

Η ιδέα είναι απλή. Γι’ αυτό είναι αποτελεσματική: Το πλέον καινοτόμο προϊόν κάθε περιοχής διατίθεται προς πώληση από το δίκτυο της Carrefour-Μαρινόπουλος για έξι μήνες. Οι καταναλωτές θα επιβραβεύσουν την καινοτομία και ο Όμιλος Μαρινόπουλου θα αποδείξει έμπρακτα ότι υποστηρίζει τα τοπικά προϊόντα και τους Έλληνες παραγωγούς με ένα ειδικά χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα.

Ο μεγαλύτερος λιανεμπορικός όμιλος της χώρας βρίσκεται στο πλάι των Ελλήνων παραγωγών και να διαθέτει προϊόντα ελληνικής προέλευσης, τα οποία αποτελούν το 96% επί του συνόλου των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, που διαθέτει στα 800 καταστήματά ανά την Ελλάδα.

Μέσω του προγράμματος, ο Μαρινόπουλος έχει στόχο να αναδείξει τα ιδιαίτερα προϊόντα και τις αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής γης, προσφέροντάς τα στους καταναλωτές σε προσιτές τιμές.

Παράλληλα, η Μαρινόπουλος φιλοδοξεί να επεκτείνει και να ενισχύσει τη συνεργασία της με περισσότερους από 2.000 Έλληνες παραγωγούς, ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα και πραγματοποιώντας ένα ευδόκιμο διάλογο με τις τοπικές αρχές και τους συνεταιρισμούς με σκοπό να επεκτείνει την γκάμα των ελληνικών προϊόντων της.

Η μετάβαση σε ένα νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και η μεταβίβαση του πλήρους ελέγχου της εταιρίας σε ελληνικά χέρια, αναγάγει την ελληνικότητα σε βασική παράμετρο της δραστηριοποίησής της Μαρινόπουλος, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τη συνδρομή της στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ένα όνομα σαν ιστορία

Η οικογένεια Μαρινόπουλου διδάχθηκε από τον αείμνηστο Δημήτρη, ένα επίσης σημαντικό «μάθημα»: η ισχύς εν τη ενώσει. Η φράση αυτή αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας, περικλείει όλη τη φιλοσοφία της παντοδύναμης δυναστείας από τότε που οι πρόγονοί τους άνοιξαν το πρώτο φαρμακείο στη Νεάπολη το 1893, μέχρι σήμερα που έχουν χτίσει έναν όμιλο leader στον κλάδο του και ο οποίος έχει επεκταθεί στη βιομηχανία τροφίμων, φαρμάκων, καλλυντικών, ένδυσης και στον χώρο του καφέ «ψήνοντας» συμφωνίες σε όλον τον κόσμο.

Ο Δημήτρης Μαρινόπουλος, γεννήθηκε το 1919 και μαζί με τον δίδυμο αδερφό του το 1949 δημιούργησαν την φαρμακοβιομηχανία «Φαμάρ» και στην συνέχεια την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος».

Πηγή: www.toxrima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα