FAΖ: Η Μέρκελ-«μάρτυρας» της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας – Η χώρα μπορεί να ελπίζει για 6 λόγους

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν έρχεται στην Αθήνα ως «μεγάλος ελεγκτής» αλλά ως «μάρτυρας» της επιτυχημένης στροφής της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα μπορεί πλέον να ελπίζει για έξι λόγους.

Οι έξι λόγοι ελπίδας κατά τη FAΖ είναι οι εξής:

Η επιστροφή στις αγορές έστω και για
ένα συμβολικό ποσό καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά ξέφυγε από το καθεστώς της πτώχευσης και του οικονομικού παρία. Ο Σαμαράς θέλει τονίσει στους Έλληνες ότι οι θυσίες του δεν ήταν άδικες, αναφέρει η εφημερίδαΟι τράπεζες επέστρεψαν στο δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων μετά την αναδιάρθρωσή του με τα 40 δισ. από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης.Το τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή, μετά την ψήφιση του οποίου η δύναμη της Τρόικας σταδιακά θα αρχίσει να υποχωρεί. Η επανεκκίνηση των δημοσίων έργων καθώς η Κομισιόν άναψε το πράσινο φωςΤα θετικά σημάδια από τον ιδιωτικό τομέα: η χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό το 2013, η μικρή αύξηση στον αριθμό κυκλοφορίας νέων οχημάτων, τα κέρδη του ΟΤΕ, η αύξηση των εξαγωγών και η αναμονή για αύξηση των επενδύσεων το 2014.Οι θετικές προβλέψεις του ΔΝΤ που έκανε λόγο για ανάπτυξη 2,9% το 2015

The post FAΖ: Η Μέρκελ-«μάρτυρας» της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας – Η χώρα μπορεί να ελπίζει για 6 λόγους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα