Eπιτάχυνση στην εκδίκαση των 100 «επιόρκων» ζητά ο Μανιτάκης

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Δημοσθένη Πετρούλια, είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Για περίπου δυο ώρες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης συζητούσε με τον πρόεδρο του Γ’ Τμήματος, το θέμα των εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων υπαλλήλων του Δημοσίου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μανιτάκης

ζήτησε να επιταχυνθεί η εκδίκαση των περίπου 100 δικογραφιών με πειθαρχικές υποθέσεις που εκκρεμούν στο ΣτΕ, ενώ επί τάπητος τέθηκε και ο τρόπος υλοποίησης της κατάργησης των δευτεροβάθμιων υπηρεσιακών πειθαρχικών συμβουλίων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο μετά την έκδοση της όποιας απόφασης του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου, οι υπαλληλικές αυτές υποθέσεις να πηγαίνουν κατ’ ευθείαν για οριστική κρίση στο ΣτΕ. Δηλαδή, να παρακάμπτεται το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο με σκοπό τη συντομεύσει της όλης διαδικασίας.

Πάντως τα πιο συχνά παραπτώματα για τα οποία έχουν εκδοθεί αποφάσεις των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων είναι η απιστία στην υπηρεσία και η παράβαση καθήκοντος, η αναξιοπρεπής συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας, οι ψευδείς βεβαιώσεις για προσωπικό όφελος, – που σε πολλές από αυτές τις υποθέσεις υπάρχει και η διάπραξη κακουργηματικών αδικημάτων -, η αδικαιολόγητη αποχή από την υπηρεσία, η άσκηση άλλης, δεύτερης, εργασίας με αμοιβή χωρίς προηγούμενη άδεια, κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα