Θεσσαλονίκη: Αθώοι οι τρεις αστυνομικοί από το φιάσκο στη Σίνδο

Αθώοι κρίθηκαν χτες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τρεις αστυνομικοί που κατηγορήθηκαν μετά την καταδίωξη – φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. στη Σίνδο τον Μάιο του 2008 που είχε ως κατάληξη τη δολοφονία 59χρονου οδηγού του ΟΑΣΘ τον οποίο κρατούσε όμηρο 43χρονος τοξικομανής.
Οι δύο από τους αστυνομικούς κατηγορούνταν για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και ψευδή αναφορά καθώς αμφισβητήθηκε η κατάθεση τους σύμφωνα με την οποία

ο δράστης πυροβόλησε εναντίον τους. «Εχω παραδεχτεί το λάθος μου και έχω αναλάβει κάθε ευθύνη, αλλά μας πυροβόλησε έξω από το λεωφορείο» είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο αστυνομικός από τον οποίο κατάφερε να ξεφύγει ο κρατούμενος ο οποίος στη συνέχεια πήρε όμηρο τον οδηγό του ΟΑΣΘ. Για το αιματηρό επεισόδιο είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 μηνών για απελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια και πλημμελή φύλαξη όπλου. Αθώος κρίθηκε και ένας αστυνομικός ο οποίος κατηγορήθηκε για εγκατάλειψη θέσης καθώς φέρεται να εγκατέλειψε το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. για να μεταβεί στο επεισόδιο.
Πηγή: seleo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα