2 εκ. δολάρια για χακάρετε τον Google Chrome!


Πολλές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή υπολογιστών και λογισμικού είθισται να προσλαμβάνουν χάκερ, για να μπορούν να τεστάρουν πόσο αξιόπιστο είναι το προϊόν τους ενάντια σε κακόβουλες απειλές , τους ίδιους τους χάκερ δηλαδή “πολεμάνε” την φωτιά με φωτιά.

Η Google είναι μία από αυτές τις εταιρίες και για ακόμη μία φορά, προτίθεται να πληρώσει ”αδρά” για να συνεχίσει να διατηρεί την αξιοπιστία της.

Στο πλαίσιο λοιπόν, του συνεδρίου Hack In The Box, που θα

διεξαχθεί από τις 8 μέχρι τις 11 Οκτωβρίου στη Μαλαισία, η εταιρεία Google, διοργανώνει το δεύτερο Pwnium event.

To συγκεκριμένο event, είναι ένας διαγωνισμός της εταιρίας Google για τον γνωστό πλοηγό του Ίντερνετ , Google Chrome και προτίθεται να επιβραβεύσει όποιον καταφέρει και χακάρει τον browser, με τον κώδικα που χρησιμοποιεί ο chrome με 60.000 δολάρια.

Επίσης όποιος καταφέρει και χακάρει τον chrome με κάποιο  webkit ή του kernel των Windows θα έχει το έπαθλο των 50.000 δολαρίων,

Ενώ με μή εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον browser μέσω Flash ή drivers η αμοιβή ανέρχεται στα 40.000 δολάρια.

Και άν όλα αυτά δεν σας μοιάζουν με 2 εκατομμύρια συνολικά, είναι διότι η Google, με σκοπό να μάθει κάποιες χρήσιμες γνώσεις που μπορεί να την οφελήσουν στο μέλλον, θα επιβραβεύσει και τις μή επιτυχείς προσπάθειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα