10.000 περισσότεροι αστυνομικοί θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα

Την πρώτη του συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ είχε ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, προκειμένου να συζητήσουν μία σειρά από φλέγοντα ζητήματα που εσχάτως απασχολούν τους αστυνομικούς.

Σε πρώτο πλάνο, τα οικονομικά και ιδιαίτερα το εφάπαξ επίδομα των 500 ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο θα δοθεί τελικά σε 30.139 αστυνομικούς –περίπου 10.000 περισσότερους από τις αρχικές εκτιμήσεις. Την ίδια ώρα, το

εκλογικό επίδομα θα διαμορφωθεί στα 222 ευρώ μεικτά, αφού έχει διατεθεί το ποσό των 15.000.000 ευρώ για 67.000 δικαιούχους του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Εκτενής συζήτηση έγινε και για την προωθούμενη αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών, καθώς καταγράφονται πολλά προβλήματα σ’ αυτήν τη φάση λόγω κατάργησης υπηρεσιών και ελλειμματικών υποδομών.

Η νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε και για την ανάγκη δημιουργίας Λεσχών Εστίασης, ενώ από τους συνδικαλιστές αστυνομικούς ζητήθηκε να τηρηθεί αυστηρά το Π. Δ. 394/2001 για τον χρόνο εργασίας, η μη ανακοίνωση της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση (ΠΔ 173/2013). Πληροφορίες αναφέρουν πως το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάργηση των 6.700 οργανικών θέσεων αστυφυλάκων που προβλέπεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης, ενώ συζητήθηκε και το αίτημά για άνοιγμα των μεταθέσεων στους αστυνομικούς και η παροχή στοιχείων σε ό,τι αφορά τις έκτακτες μεταθέσεις. Ενα ακόμη χρόνιο πρόβλημα καθημερινότητας, που τέθηκε επί τάπητος, είναι οι συνθήκες κράτησης στα κρατητήρια και οι μεταγωγές από τις νησιωτικές περιοχές, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας.

Στενή συνεργασία

Πρέπει να σημειώσουμε πως για τα προβλήματα των συνδικαλιστών ενημερώθηκαν στην ίδια συνάντηση, εκτός του αρχηγού, και ο υπαρχηγός, αντιστράτηγος Σπύρος Παπασπύρου, ο επιτελάρχης αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς κ.ά. ανώτατοι επιτελικοί αξιωματικοί. Από την πλευρά του, ο αντιστράτηγος Τσακνάκης ζήτησε στενή συνεργασία με την ΠΟΑΣΥ, τονίζοντας ότι είναι γνώστης των προβλημάτων, των προτάσεων και του προβληματισμού που αναπτύχθηκε και ότι θα εργαστεί για να τηρούνται οι κανονισμοί, ώστε να μην καταπονείται το αστυνομικό προσωπικό και να διασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Σε μία ένδειξη, μάλιστα, ότι εννοεί αυτά που λέει έδωσε εντολή για μία ημέρα Αδιάθετη Αλλαγή στους αστυνομικούς που καταπονήθηκαν στα μέτρα τάξης του τελικού κυπέλλου ποδοσφαίρου. Επιφυλάχθηκε, πάντως, να απαντήσει σε μία σειρά θεμάτων, καθώς ακόμα δεν έχει ενημερωθεί πλήρως, ούτε έχει προβεί σε συζητήσεις με τον πολιτικό του προϊστάμενο. Τέλος, σε ανακοίνωσή της μετά τη συνάντηση, η Ομοσπονδία σημειώνει πως: «Το συνδικαλιστικό μας κίνημα τελεί σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση δεδομένου ότι τα οξυμένα προβλήματα έχουν γονατίσει τον αστυνομικό και την οικογένειά του, επιτείνοντας την ανασφάλεια που βιώνουμε όλοι μας σε ατομικό και υπηρεσιακό επίπεδο».

Κώστας Παπαδόπουλος

The post 10.000 περισσότεροι αστυνομικοί θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα