«Εμείς ό,τι και να γίνει θα κατέβουμε στις εκλογές» δηλώνουν στο «Π» στελέχη της Χ.Α.

Του Θοδωρή Δαφέρμου

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στο επιτελείο της Χρυσής Αυγής, όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις τους. Η οδηγία που δόθηκε προς τη βάση, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι ξεκάθαρη: «Οπου δεν υπάρχει υποψήφιος της Χρυσής Αυγής «μαυρίζουμε» τους Νεοδημοκράτες». Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών η
απόφαση που έχει παρθεί είναι η αποχή.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, το κομματικό επιτελείο της ΧΑ θεωρεί βέβαιη την είσοδο του Ηλία Κασιδιάρη στον δεύτερο γύρο στον Δήμο Αθηναίων, ενώ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θεωρείται βέβαιο ότι θα γραφτεί διψήφιο νούμερο. Μάλιστα, σύμφωνα με την παραπάνω πηγή, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αν είναι υψηλό πρόκειται να αποτελέσεμοχλό πίεσης, προκειμένου να υπάρξει αποφυλάκιση των έγκλειστων χρυσαυγιτών.

«Στην περίπτωση ενός καλού αποτελέσματος για τη ΧΑ στις ευρωεκλογές, θα δείτε πολλές συγκεντρώσεις έξω από τις φυλακές στελεχών μας, που θα απαιτούν την αποφυλάκιση του αρχηγού και των άλλων», τονίζει άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά το παρασκήνιο του ακροδεξιού μορφώματος.

Σχετικά με το θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από το αν τελικά θα επιτραπεί η κάθοδος της ΧΑ από τον Αρειο Πάγο τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές, κορυφαία κομματική πηγή της Χρυσής Αυγής, μιλώντας στο «Π», επισημαίνει τα εξής: «Εμείς, ό,τι και να γίνει, θα κατεβούμε. Το σενάριο απαγόρευσης της καθόδου του κόμματός μας στις ευρωεκλογές δεν θα προχωρήσει, καθώς οι δικαστικές αρχές δεν έχουν τα απαραίτητα στοιχεία». Ωστόσο, από την ίδια πηγή εκφράζεται η βεβαιότητα ότι «λίγο πριν από τις κάλπες του Μαΐου θα υπάρξει νέος γύρος προφυλακίσεων βουλευτών και στελεχών της ΧΑ».

Οι υποθέσεις που βλέπουν οι χρυσαυγίτες ότι θα απασχολήσου το επόμενο διάστημα και ενδεχομένως θα οδηγήσουν στις προφυλακίσεις στελεχών τους είναι όσα διαπράχτηκαν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα και στα επεισόδια των λαϊκών αγορών. Εκεί, πλέον, έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες της Δικαιοσύνης, καθώς θεωρείται ότι υπάρχει πληθώρα στοιχείων που, μέσω των ταυτοποιήσεων τις οποίες έχει αρχίσει ήδη η Αστυνομία, μπορεί να υπάρξει δίωξη εις βάρος στελεχών της ΧΑ για αξιόποινες πράξεις.

Επιπλέον, έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί στους κόλπους του ακροδεξιού μορφώματος, καθώς θεωρούν ότι οι επόμενοι «στόχοι» και εκείνο που πρόκειται να περάσουν ενδεχομένως το κατώφλι του Κορυδαλλού είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης και η Έλενα Ζαρούλια. Ωστόσο, η ενδεχόμενη προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη δεν μπορεί να τον αποτρέψει από την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως δήμαρχος Αθηναίων.

«Κορυφαίοι δικαστικοί θεωρούν ότι όλα αυτά που γίνονται με τη ΧΑ εξευτελίζουν την ελληνική Δικαιοσύνη. Μάλιστα, υπάρχουν δικαστικοί που έχουν έρθει σε επαφή με τη ΧΑ και πρόκειται να είναι υποψήφιοι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές», αναφέρει άλλο κορυφαίο κομματικό στέλεχος του ακροδεξιού μορφώματος στο «Π».

The post «Εμείς ό,τι και να γίνει θα κατέβουμε στις εκλογές» δηλώνουν στο «Π» στελέχη της Χ.Α. appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα