Βασιλιάς της Ινδιανάπολης ο Πεντρόσα

Το τριήμερο κυριαρχίας του Ντάνι Πεντρόσα στη θρυλική πίστα της Ινδιανάπολης ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ο κάτοχος της πολ ποζίσιον έκανε ρεκόρ ταχύτερου γύρου και είδε και πρώτος τη καρό σημαία του τερματισμού!

Ο καιρός ήταν πολύ καλός στην πίστα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και η θερμοκρασία οδοστρώματος έφτασε ακόμα και τους  48°C. Ο Πεντρόσα διαχειρίστηκε σωστά τις απαιτητικές για τα ελαστικά της RC213V συνθήκες και έφτασε σε μία πολύ σημαντική

νίκη που ήταν η δεύτερη φετινή του.

Με αυτή κατάφερε να πλησιάσει στη βαθμολογία τον πρωτοπόρο Χόρχε Λορένθο αν κι ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha έκανε περιορισμό της ζημιάς, τερματίζοντας δεύτερος. Η μεταξύ τους διαφορά είναι πλέον στους 18 βαθμούς και είναι σαφές μετά τον ενδέκατο αγώνα της σεζόν, πως η μάχη τίτλου θα είναι μεταξύ τους.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με τη Yamaha Tech3 ενώ ακολούθησε ο Κέισι Στόνερ με τη δεύτερη εργοστασιακή Honda, που αγωνίστηκε παρά το σοβαρό τραυματισμό του στο πόδι.

Πέμπτος ήταν ο Αλβάρο Μπαουτίστα με τη Honda Gresini ενώ στις υπόλοιπες βαθμολογούμενες θέσεις βρέθηκαν: ο Στέφαν Μπραντλ με την LCR Honda, ο Βαλεντίνο Ρόσι για λογαριασμό της Ducati, ο Κάρελ Έιμπραχαμ της Cardion AB Motoracing, ο Κολομβιανός Γιόνι Ερνάντες της Avintia Blusens (πρώτος εκ των CRT μοτοσικλετών) και ο Αλέιξ Εσπαργκάρο της Power Electronics Aspar.

Επόμενος αγώνας του MotoGP, στο Μπρνο της Τσεχίας, στις 26 Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα