Έρχεται το Hyundai υδρογόνου

Στην παραγωγή θα βγει έως τα τέλη του έτους το ix35 FCEV (fuel cell electric vehicle), η έκδοση υδρογόνου του μεσαίου SUV της Hyundai. Οι Κορεάτες θα κατασκευάσουν αρχικά 1.000 μονάδες, οι οποίες θα διατεθούν σε στόλους εταιρειών και κυβερνητικές υπηρεσίες. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη μαζική παραγωγή του μοντέλου το 2015.

Πριν από λίγες ημέρες, η Hyundai

ανέφερε στο blog της ότι σύντομα θα προβεί σε σημαντικές ανακοινώσεις για μοντέλο υδρογόνου της, το οποίο είναι απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς το μόνο που αποβάλλει είναι νερό. Το ix35 FCEV εξοπλίζεται με 100-kw fuel cell stack and two hydrogen storage tanks, μπορεί να καλύψει έως 525 km με ένα γέμισμα και να αγγίξει σε τελική ταχύτητα τα 160 km/h.

Πρόσφατα, ο οργανισμός Zero Emissions Resource Organisation (ZERO) με βάση το Όσλο, πέτυχε να διασχίσει με δύο Hyundai iX35 FCEV όλη την Ευρώπη – από το βορρά έως το νότο – χωρίς να εκπέμψει στο περιβάλλον ούτε ένα gr. CO2. Τα μέλη του κάλυψαν μέσα σε πέντε ημέρες απόσταση 2.260 km, ξεκινώντας από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας και περνώντας από τη Δανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, πριν τερματίσουν στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Το ρεκόρ που σημείωσαν έγκειται στο γεγονός ότι δεν χρησιμοποίησαν ούτε οχήματα υποστήριξης, ούτε φορητούς σταθμούς εφοδιασμού με υδρογόνο. Παρά μόνο τα υπάρχοντα πρατήρια στις χώρες και τις πόλεις από τις οποίες πέρασαν.



Keywords
Τυχαία Θέματα