Τουρκικά λεωφορεία σε δρόμους 87 χωρών

Λεωφορεία όλων των τύπων (μίνι μεσαία και μεγάλα) που παράγονται στην Τουρκία βρίσκονται στους δρόμους 87 χωρών σε όλο τον κόσμο,

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, που επικαλείται στοιχεία από την Uluda Industry Automotive Industry Exporters Association (OIB), η Τουρκία κινεί τις δημόσιες συγκοινωνίες της Ευρώπης.

Το δημοσίευμα από το Οικονομικό Τμήμα του πρακτορείου αναφέρει πως: Οι εξαγωγές της Τουρκίας προς την Τσεχική Δημοκρατία, τη Ρωσία

και το Μεξικό τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020 αυξήθηκαν σημαντικά. Η Γαλλία κατέλαβε την πρώτη θέση στις εξαγωγές της Τουρκίας. Οι Γάλλοι εισήγαγαν τουρκικά λεωφορεία αξίας άνω των 132.737.000 ευρώ (περίπου 1 δισεκατομμύριο TL).

Η Γερμανία, η οποία έρχεται δεύτερη, έδωσε στους γείτονες 126.213.000 ευρώ ενώ η Ιταλία κατέλαβε την τρίτη θέση στις εισαγωγές τουρκικών λεωφορείων πληρώνοντας 76.866.000  ευρώ. Το Μαρόκο, που ακολούθησε την Ιταλία, εισήγαγε 27,7% περισσότερα οχήματα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα λεωφορεία από την Τουρκία κυκλοφορούν και στην Βρετανία. Για αυτά, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι Άγγλοι πλήρωσαν 28.833.000 ευρώ.

Οι εξαγωγές προς τη Ρωσία σημείωσαν τη σημαντικότερη αύξηση με ποσοστό πάνω από το 375% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας άνοδο από 4.205.000 ευρώ σε 24.745.000 ευρώ σε αξία. Το Μεξικό ακολούθησε τη Ρωσία με ποσοστό 244% και την Τσεχική Δημοκρατία με 112%, στην εισαγωγή οχημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε το Anadolu, η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Τουρκίας πλησίασε 1,5 εκατομμύρια πωλήσεις τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020, υποδηλώνοντας αύξηση 24% σε σύγκριση με πέρυσι.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι τα αυτοκίνητα πήραν το προβάδισμα στις πωλήσεις στο 83%, και τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα κατατάσσονται δεύτερη με το υπόλοιπο 17%. Σύμφωνα με την έκθεση της AA, το 73% όλων των οχημάτων πωλήθηκαν στο διαδίκτυο. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι, τον μήνα Αύγουστο, το 24% όλων των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν ήταν μεταξύ ενός και τεσσάρων ετών, ενώ το 49% από αυτά ήταν μεταξύ πέντε και 10 ετών και το 27% ήταν 11 ετών και άνω.

Διαβάστε επίσης:

O Ερντογάν θα εξάγει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τουρκίας και στην Ευρώπη

Η Volkswagen εγκαταλείπει το νέο εργοστάσιο στην Τουρκία

Κλεμμένα αυτοκίνητα με προορισμό την Τουρκία βρέθηκαν στην Ιταλία

The post Τουρκικά λεωφορεία σε δρόμους 87 χωρών appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα