Νέο Hyundai i30 N με απόδοση έως και 280 ίππους

Έχει υποβληθεί σε εξονυχιστικές επεμβάσεις που του χαρίζουν εντυπωσιακές επιδόσεις και πιο επιθετική μορφή.

Λίγα 24ωρα μετά την πρόγευση του νέου, ανανεωμένου Hyundai i30 N, η μάρκα από τη Νότια Κορέα, προσφέρει το κυρίως πιάτο, προχωρώντας σε μια ολιστική προσέγγιση με φόντο το «αθλητικό» μοντέλο. Αυτό θα εκκινήσει την εμπορική πορεία του στην ελληνική αγορά στις αρχές του 2021.

Το ανανεωμένο i30 N θα «φορά» έναν 2λιτρο υπετροφοδοτούμενο

κινητήρα ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα 6ταχυτο μηχανικό κιβώτιο (6MT), καθώς και με το νεοσύστατο αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων (N DCT).

Στην πρώτη περίπτωση (6MT) η απόδοση αντιστοιχεί σε 250 άλογα και 353 Nm ροπής, ενώ όσοι επιλέξουν το πακέτο “Performance”, το οποίο συνδυάζεται τόσο με το κιβώτιο 6MT όσο και με το αυτόματο N DCT, θα απολαύσουν τον… βρυχηθμό των 280 αλόγων – αύξηση 5 ps συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο. Αυξημένη προβάλλει και η ροπή, η οποία πλέον αντιστοιχεί σε 392 Nm (+39 Nm).

Μπορεί η έκδοση Performance να απολαμβάνει την ίδια τελική με την απλή “N” (250 km/h), φέρει, ωστόσο, πιο εντυπωσιακή επιτάχυνση, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία 0-100 km/h σε μόλις 5,9 δευτερόλεπτα.

Περί N DCT ο λόγος, το εν λόγω κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έχει αναπτυχθεί με επίκεντρο την βελτιστοποίηση της «επιθετικής» συμπεριφοράς του μοντέλου. Η ροπή που μεταδίδεται μέσω του κιβωτίου είναι αυξημένη, ενώ η διαδικασία οδήγησης μπορεί να παρομοιαστεί με εκείνη που προσφέρουν τα παραδοσιακά αυτόματα κιβώτια, χάρη στα paddles που κοσμούν το τιμόνι.

Παράλληλα, το νεότευκτο κιβώτιο N DCT επιτρέπει την περαιτέρω οδηγική απόλαυση, δια της ενσωμάτωσης των λειτουργιών N Grin Shift, N Power Shift και N Track Sense Shift.

Αυτό που παραμένει αναλλοίωτο, συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο, είναι το προηγμένο σύστημα N Grin Control, μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να παραμετροποιήσει το στιλ οδήγησης χάρη στα modes Εco, Normal, Sport, N και N Custom. Επιτρέπεται, λοιπόν, να υιοθετηθεί ένα στιλ οδήγησης με έμφαση τόσο στην οικονομία, όσο και στις εγγενείς του στις επιβλητικές επιδόσεις.

Σχεδιαστικά, όλες οι επεμβάσεις έγιναν προκειμένου να τονωθεί ο αθλητικός χαρακτήρας του i30 N. Όπως φαίνεται οι προσπάθειες καρποφόρησαν χάρη στους νέους προβολείς LED, με φώτα ημέρας σε σχήμα “V”, τη μεγαλύτερη εμπρός γρίλια, τους διογκωμένους προφυλακτήρες και την αναβαθμισμένη όψη του πίσω μέρους.

Στον στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται ζάντες αλουμινίου του 18 ιντσών, ενώ όσοι κατασταλάξουν στο πιο επιθετικό πακέτο Performance θα συστηθούν με τις σφυρήλατες ζάντες των 19 ιντσών, οι όποιες φέρουν μειωμένο βάρος, συγκριτικά με τις υπάρχουσες, κατά 14,4 Kg. Επιπροσθέτως, το εν λόγω πακέτο έχει εμπλουτιστεί με τα ελαστικά Pirelli P-Zero, τα οποία είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά για το ανανεωμένο μοντέλο. Βέβαια, στον βασικό εξοπλισμό συναντώνται τα Michelin Pilot Super Sport.

Στο εσωτερικό το τιμόνι πλέον είναι θερμαινόμενο, ενώ την ίδια λειτουργία ενσωματώνουν και τα εμπρός καθίσματα. Στον προαιρετικό εξοπλισμό προσφέρεται μια οθόνη αφής των 10,25 ιντσών με συμβατότητα τόσο με κινητά Apple όσο και Android.

Τέλος, η Hyundai έχει τονώσει την ασφάλεια του οχήματος, μέσω του πακέτου SmartSense, το οποίο απαρτίζεται από τα παρακάτω ολοκαίνουρια συστήματα υποβοήθησης:

Forward Collision-Avoidance Assist με εντοπισμό τόσο των πεζών όσο και των οχημάτων

Lane Following Assist (LFA)

– Blind-Spot Collision Warning (BCW)

– Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA-R)

– Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Warning (RCCW)

– Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA)

Δείτε επίσης:

H Hyundai επιταχύνει την ανάπτυξη ιπτάμενων οχημάτων

Στην Ελλάδα το νέο Hyundai i20 (+τιμές)

Αυτό είναι το νέο Hyundai Tucson

The post Νέο Hyundai i30 N με απόδοση έως και 280 ίππους appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα