Τον Ιανουάριο τα πρώτα Opel Adam στην Ελλάδα

Τον εκπρόσωπό της στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων αποκάλυψε η Opel. Με το νέο Adam οι Γερμανοί μπαίνουν σε μία ιδιαίτερα εμπορική κατηγορία, στην οποία κατοικοεδρεύουν μεταξύ άλλων τα Fiat 500, VW UP, Seat Mii, Skoda Citigo, Ford Ka, Citroen

DS3 κ.α.
Με δεδομένου την ύπαρξη στη γκάμα του Agila, οι ιθύνοντες της Opel βαφτίσουν το αυτοκίνητο του ως ένα life-style μοντέλο της κατηγορίας Α, περιορίζοντας τους ανταγωνιστές του, στα Fiat 500, Citroen DS3, Mini…
Το Adam μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα με το μήκος του να είναι στα 3,70 m (πλάτος 1,72 m χωρίς καθρέπτες). Σημειώστε πως το αυτοκίνητο θα διατίθεται με τρίθυρο αμάξωμα.

Το Opel Adam θα διατίθεται αρχικά με τρεις βενζινοκινητήρες (1.2lt 70 PS, 1.4lt 87 PS και 1.4lt 10PS) οι οποίο θα συνδυάζονται με πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Όλοι οι κινητήρες θα διατίθενται με ένα το τεχνολογικό πακέτο ecoFLEX που περιλαμβάνει τη λειτουργία Start/Stop. Αργότερα, θα προστεθεί και ένας μικρός βενζινοκινητήρας, με υπερσυμπίεση. Αυτός θα συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο νέας γενιάς.













«Το νέο Opel ADAM προσφέρει άφθονες δυνατότητες ανάπτυξης για τη μάρκα μας και είμαστε περήφανοι που το μοδάτο μικρό μας, φέρνει την πεμπτουσία της Γερμανικής μηχανολογίας στην κατηγορία του» σχολιάζει ο CEO της Opel, Karl-Friedrich Stracke. «Στην πραγματικότητα, το ADAM είναι το μοναδικό μοντέλο Opel στην κατηγορία A που θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στη Γερμανία. Είμαστε σίγουροι ότι θα τύχει εξαιρετικής υποδοχής στο Παρίσι στην παγκόσμια πρεμιέρα του το Σεπτέμβριο».

Το νέο Opel Adam θα διατίθεται για παραγγελίες μετά την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού (29 Σεπτεμβρίου –14 Οκτωβρίου). Τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στις Εκθέσεις των Διανομέων τον Ιανουάριο του 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα