Το νέο ιαπωνικό ταξί της Toyota είναι υβριδικό με LPG

Η Toyota παρουσίασε στην Ιαπωνία το νέο της μοντέλο για ταξί, το οποίο έρχεται όχι μόνο με ένα εντελώς νέο αμάξωμα, αλλά και για πρώτη φορά με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που «καίει» και LPG (υγραέριο).
ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ ([email protected])

Το νέο ταξί της Toyota

ονομάζεται JPN Taxi και είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με το σεντάν Crown, που μέχρι σήμερα αποτελούσε το κύριο ταξί της εταιρείας για την Ιαπωνία.

Η σχεδίαση του νέου μοντέλου παραπέμπει σε αυτή των κλασικών μαύρων ταξί του Λονδίνου, με την χαρακτηριστική πολύ υψηλή οροφή και το κάθετο πίσω τμήμα να ξεχωρίζουν. Παράλληλα, για να προσφέρει ακόμη περισσότερη πρακτικότητα, το JPN Taxi διαθέτει ένα εντελώς επίπεδο πάτωμα, πλαϊνή πίσω συρόμενη πόρτα (μόνο από τα αριστερά) με μεγάλο άνοιγμα, αλλά και έναν χώρο αποσκευών που μπορεί να μεταφέρει έως και 4 σάκους του γκολφ.

Στο πίσω μέρος του μπορούν να χωρέσουν με άνεση 3 ενήλικες επιβάτες, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους μια σειρά από πρακτικές χειρολαβές, αεραγωγούς και πρίζες παροχής ρεύματος. Η Toyota τονίζει ότι το JPN Taxi είναι και απολύτως φιλικό και για άτομα σε αναπηρικό καροτσάκι.

Για την κίνησή του, το νέο δημιούργημα της Toyota χρησιμοποιεί ένα καινούργιο υβριδικό σύστημα κίνησης με βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα, που μπορεί να χρησιμοποιήσει και υγραέριο ως καύσιμο. Με βάση μάλιστα τον ιαπωνικό κύκλο μέτρησης, η Toyota υπόσχεται μέση κατανάλωση 19,4 χλμ./λτ. ή 5,1 λτ./100 χλμ.

Το νέο Toyota JPN Taxi κάνει το ντεμπούτο του αυτές τις ημέρες στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο. Το κόστος του ξεκινά από τα 3.277.800 γεν Ιαπωνίας (24.500 ευρώ) και στόχος της Toyota είναι να πουλά 1.000 νέα ταξί κάθε μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα