Νέο VW Polo SUV για το 2018

Διπλή επίθεση από τη VW την επόμενη χρονιά στα compact SUV, αφού εκτός από το νέο T-Roc που θα δούμε στη χώρα μας τον Ιανουάριο, η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει και το μικρότερο νέο της SUV που θα βασιστεί στο Polo.
ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ ([email protected])

Το νέο SUV της VW θα ονομαστεί πιθανότατα T-Cross και σε σχέση

με το Polo στο οποίο θα βασιστεί (πάτωμα, μηχανικά μέρη, εσωτερικό), θα έχει και πολλά κοινά με το πρωτότυπο T-Cross Breeze Concept, που είχε παρουσιάσει η εταιρεία τον Μάρτιο του 2016 (χωρίς βέβαια την υφασμάτινη ανοιγόμενη οροφή).

Το μήκος του αμαξώματος του νέου T-Cross αναμένεται να ξεπερνά ελαφρώς τα 4,1 μέτρα. Οι κινητήρες του θα είναι μοτέρ βενζίνης turbo (TSI) 1,0 και 1,5 λίτρων, αλλά και ο 1.600άρης TDI πετρελαιοκινητήρας της VW. Θα υπάρξουν εκδόσεις με μηχανικό ή αυτόματο (DSG) κιβώτιο, ενώ πιθανότατα δεν θα είναι δυνατή η επιλογή τετρακίνητης έκδοσης.

Περισσότερα για το νέο VW T-Cross θα γνωρίζουμε το 2018 όταν και το νέο μικρό SUV αποκαλυφθεί επίσημα από τη VW. Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι το νέο μοντέλο έχει ήδη «αδερφάκι» μέσα στους κόλπους του VW Group, το SEAT Arona, ενώ αργότερα θα υπάρξει και ένα αντίστοιχο μοντέλο από την πλευρά της Skoda.

Keywords
Τυχαία Θέματα