Το μελλοντικό Audi Q2

Με το crosslane coupe η Audi μας συστήνει το επόμενο μικρό της crossover, το Q2. Το πρωτότυπο μοντέλο με την αφαιρούμενη οροφή, κατέχει κεντρική θέση στο περίπτερο του κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων. Με μήκος 4,21 m και θέσεις για 2+2 επιβάτες, το crosslane coupe είναι ένα compact plug-in υβριδικό με δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου.

Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από έναν τρικύλινδρο 1.5 TFSI (130 PS) και δύο ηλεκτροκινητήρες. Η χρήση ελαφρών υλικών (όπως το αλουμίνιο, το πολυμερές

ενισχυμένο με ανθρακόνημα CFRP και ενισχυμένο με γυαλί GFRP), έχουν ως αποτέλεσμα το βάρος μαζί με την μπαταρία ιόντων λιθίου να είναι 1.390 kg. Έτσι, η Audi ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 1,1 lt/100 km και 26 g. CO2 ανά km.

Η συνδυαστική ισχύς του crosslane coupe είναι 177 PS, με τα πρώτα 100 km/h να επιτυγχάνονται σε 8,6 sec (με χρήση μόνο ηλεκτρικής ενέργειας 9,8 sec). Η τελική ταχύτητα του πρωτότυπου crossover είναι 182 km/h, ενώ n μπαταρία εξασφαλίζει αυτονομία 86 km. Για ταχύτητες έως 55 km/h την κίνηση δίνει το δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ, λαμβάνοντας ενέργεια από την μπαταρία. Για την υποστήριξη του ηλεκτροκινητήρα ή όταν αδειάσει η μπαταρία εισέρχονται στο «παιχνίδι» ο TFSI και το πρώτο ηλεκτρικό μοτέρ.











Keywords
Τυχαία Θέματα