Τι άλλο θα χτιστεί με βάση την Porsche Mission E;

Η Porsche κινείται γρήγορα στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που αποδεικνύεται όχι μόνο από το πρωτότυπο της Mission E, αλλά και από την Mission E Cross Turismo, που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γενεύη. Σκεφτείτε το τελευταίο να είναι κάπου ανάμεσα σε ένα sedan και ένα crossover, με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Του ΓΙΑΝΝΗ

ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Αλλά δεν νομίζω ότι η Porsche σχεδιάζει τελικά να προσφέρει μόνο δύο διαφορετικά στυλ αμαξώματος σε μια πλατφόρμα στην οποία έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με τον ξένο ειδικό τύπο αυτή η πλατφόρμα έχει επίσης σχεδιαστεί για να χτιστεί επάνω της ένα νέο coupe, ένα cabrio αλλά και επίσης και ένα ακόμη πισωκίνητο.

Ο Stefan Weckbach, επικεφαλής εξέλιξης ηλεκτρικών οχημάτων στην Porsche, δήλωσε ότι “Αν μιλάμε για δίθυρα ή ανοιχτά, η πλατφόρμα (Mission E) είναι έτοιμη να ανταποκριθεί”. Επίσης η πλατφόρμα της Mission Ε θα χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει μια μελλοντική γενιά της 911. Σκεφτείτε πέρα ​​από αυτό. Ποια άλλα σπορ αυτοκίνητα έχει η Porsche φτιάξει, εκτός από τις 718 Boxster και Cayman; Την 928, για παράδειγμα. Δεν θα εκπλαγούμε σε καμία περίπτωση να δούμε την Porsche να ξεκινά μια αναγεννημένη 928 ως ένα ηλεκτρικό grand tourer.

Ο Weckbach αναγνώρισε επίσης ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν όλες οι μελλοντικές παραλλαγές της Mission Ε με τους διπλούς ηλεκτρικούς κινητήρες και την τετρακίνηση. “Όπως συμβαίνει με όλες τις ηλεκτρικές προτάσεις, το βάρος είναι ένα σοβαρό ζήτημα, αλλά γι αυτό υπάρχει η Porsche ώστε να βρει δημιουργικές λύσεις εξοικονόμησης βάρους. Για παράδειγμα, ο Weckbach αποκάλυψε πως η πιο ισχυρή Mission Ε θα είναι “σχεδόν ίδια σε κιλά ή λίγο βαρύτερη από τη Panamera“. Πάρτε ένα ηλεκτρικό μοτέρ, προσθέστε ένα νέο σώμα και να το νέο όπλο: GT EV με 928 στυλ και πίσω κίνηση. Θα στοιχηματίζαμε επίσης και για ένα cabrio.

Keywords
Τυχαία Θέματα