Ταχύτερος ο Vettel στην πρώτη ημέρα δοκιμών του Άμπου Ντάμπι

Μπορεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018 να ολοκληρώθηκε, ωστόσο ξεκίνησε ήδη η δουλειά σχετικά με την επόμενη σεζόν, με τις δοκιμές που πραγματοποιούνται στο Άμπου Ντάμπι σχετικά με τα ελαστικά της Pirelli.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Πρωταγωνιστής ήταν ο Sebastian Vettel που παρότι το πρωί είχε μία έξοδο

στη στροφή ένα του σιρκουί των Εμιράτων, κατάφερε το απόγευμα να τοποθετήσει εαυτόν στην κορυφή της κατάταξης με χρόνο 1.36.812.

Πίσω από τον οδηγό της Ferrari κατατάχθηκε ο Valtteri Bottas, που ανέλαβε εξ ολοκλήρου το τεστ αυτό για τη Mercedes, μιας και ο πρωταθλητής Lewis Hamilton είναι ήδη… διακοπές. Ο Φινλανδός ήταν τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου πίσω, χάρη στην επίδοση που είχε σημειώσει το πρωί.

Day 1 of the #AbuDhabiTest ✅✅✅

Park it up, @ValtteriBottas! That’s 120 laps!

One more day with the W09 tomorrow… pic.twitter.com/VZdWojkaeo

— Mercedes-AMG F1 (@MercedesAMGF1) November 27, 2018

Τρίτος ήταν ο Lance Stroll, που φόρεσε για πρώτη φορά την αγωνιστική φόρμα της Force India αν και ακόμα, δεν έχει ανακοινωθεί η δεδομένη συνεργασία του με αυτή τη νέα σεζόν.

Ο Max Verstappen ήταν τέταρτος για λογαριασμό της Red Bull Racing, κι όπως κι ο Bottas δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του το απόγευμα.

Familiar faces in strange places – day one of testing in Abu Dhabi gave a glimpse of the grid in 2019 #F1Testing #F1 pic.twitter.com/Vq3TL6bPDK

Formula 1 (@F1) November 27, 2018

Τα βλέμματα τράβηξε ο Pietro Fittipaldi, που έκανε ντεμπούτο στην F1, οδηγώντας για τη Haas. Ο Βραζιλιάνος προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας το πρωί, όταν παρέδωσε πνεύμα η υβριδική μηχανή της Ferrari. Όμως επέστρεψε μερικές μέρες μετά και βελτιωνόταν συνεχώς.

Για τον Kimi Raikkonen, η πρώτη ημέρα δουλειάς στη Alfa Romeo Sauber ήταν όπως και η τελευταία στη Ferrari. Ολοκληρώθηκε πρόωρα και με πρόβλημα στα ηλεκτρικά! Βέβαια αυτή τη φορά, η ατυχία ήρθε προς το τέλος της ημέρας, με τον Iceman να προλαβαίνει να καλύψει 102 γύρους – απόσταση που ισοδυναμεί με σχεδόν δύο Grand Prix στη Γιας Μαρίνα.

For the first time in 17 years, Kimi Raikkonen is back at the wheel for @SauberF1Team…#F1Testing pic.twitter.com/gHGsTMnJIW

Formula 1 (@F1) November 27, 2018

Αναλυτικά η κατάταξη:

Day 1 of @F1 #F1Testing at @ymcofficial completed! Here are all the results! #AbuDhabiTest pic.twitter.com/XlwGXDIsDz

Pirelli Motorsport (@pirellisport) November 27, 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα