Τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων Audi Q5 & SQ5 Sportback

Λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη των νέων Q5 και SQ5 στην έκδοση Sportback, η Audi σκιαγραφεί το προφίλ των μοντέλων, παρουσιάζοντας τα κύρια χαρακτηριστικά τους.

Τη λίστα με τα crossover-coupe μοντέλα διεύρυνε πρόσφατα η Audi μέσω της πρόσφατης παρουσίασης του νέου Audi Q5 Sportback, ενώ λίγο αργότερα τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν και στην πιο «καυτή» έκδοση, SQ5 Sportback.

Σήμερα, Δευτέρα 25/1, η Audi

αποκάλυψε νέα στοιχεία που αφορούν την εμφάνιση, τα κινητήρια σύνολα, τις επιδόσεις και τα συστήματα υποβοήθησης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Σχεδίαση

Οι εκδοχές του Q5 Sportback υιοθετούν την εμφάνιση των υπόλοιπων Sportback μοντέλων, και δη εκείνη των A5 Sportback, A7 και του e-tron Sportback. Όσον αφορά τα στοιχεία που τις διαφοροποιούν από τα… απλά SUV, αυτά εντοπίζονται ήδη από τον βασικό εξοπλισμό. Ειδικότερα, ως στάνταρ διατίθενται 19άρες ζάντες (5-double arm), το εξωτερικό πακέτο S line, πανοραμική οροφή, σπορ μπροστινά καθίσματα και ράγες οροφής.

Επιπροσθέτως, συναντώνται LED κεντρικοί προβολείς με διακριτική φωτεινή υπογραφή στα φώτα ημέρας, ενώ στο SQ5 Sportback ξεχωρίζει η OLED τεχνολογία στα φωτιστικά σώματα.

Κινητήρια σύνολα και επιδόσεις

Το Q5 Sportback τροφοδοτείται από ένα 2λιτρο κινητήρα TFSI των 261 ίππων και των 370 Nm ροπής, συνδυαζόμενο από ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο S tronic (διπλού συμπλέκτη), ενώ ενσωματώνεται και τετρακίνηση quattro. Η διαδικασία επιτάχυνσης 0-96 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 5,7 sec.

Περί SQ5 Sportback, αυτό «φορά» ένα τρίλιτρο V6 μοτέρ TFSI με 349 ps και 500 Nm ροπής. Ο εν λόγω κινητήρας συνδυάζεται με ένα αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο Tiptronic, με την επιτάχυνση στα 96 χλμ./ώρα να απαιτεί μόλις 4,7 sec. Στα ατού του «καυτού» μοντέλου συμπεριλαμβάνεται η ανάρτηση με προσαρμοσμένο έλεγχο απόσβεσης, ενώ προσφέρεται και αερανάρτηση που επιτρέπει την κατάλληλη ρύθμιση της απόστασης του μοντέλου από το έδαφος.

Προηγμένες τεχνολογίες

Πέρα από τα σπορ καθίσματα, τις επενδύσεις από ξύλο Gray-Brown Birch και την ηλιοροφή, ξεχωρίζει η κεντρική οθόνη MMI των 10,1 ιντσών, η οποία υποστηρίζεται από το ολοκαίνουριο σύστημα πολυμέσων MIB 3, για ακόμα μεγαλύτερη ευκρίνεια και απόκριση στις εντολές του οδηγού.

Μπροστά από το τιμόνι συναντάται η δεύτερη γενιά του ψηφιακού πίνακα οργάνων Audi virtual cockpit 12,3’’, όπου απεικονίζονται τα τρία προγράμματα οδήγησης (classic, sport και dynamic). Στα SQ5 μοντέλα, το sport mode μετατρέπεται στο default (προκαθορισμένο) προφίλ, αντικαθιστώντας το classic. Παράλληλα, προστίθεται και το προφίλ οδήγησης S Performance. Σημειώνεται πως τα συστήματα πολυμέσων είναι συμβατά τόσο με τις συσκευές Apple όσο και με τις Android.

Η παλέτα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης, από τη βάση της γκάμας, απαρτίζεται -μεταξύ άλλων- από την τεχνολογία Audi side assist, με παρακολούθηση τυφλού σημείου, Lane departure warning με επέμβαση στο σύστημα διεύθυνσης και ειδοποίησης μέσω κραδασμών στο τιμόνι, Parking System, Audi pre sense rear, Adaptive Cruise control με Traffic Jam assist και Top view camera.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto 

Διαβάστε επίσης:

Ρεκόρ πωλήσεων για την Audi

Audi RS6-R: Αποθέωση της σκληροπυρηνικής οδήγησης (video)

H Audi ενισχύει τις επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση

 

The post Τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων Audi Q5 & SQ5 Sportback appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα