Συνεργασία Daimler και BMW

Οι αιώνιοι αντίπαλοι Daimler και BMW συμφώνησαν να συνεργαστούν για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε νέες υπηρεσίες, όπως ο διαμοιρασμός αυτοκινήτων (car-sharing) και η φόρτιση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του πρακτορείου Reuters οι δύο από τους σημαντικότερους κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων ετοιμάζονται για τη νέα εποχή που έρχεται με

γρήγορους ρυθμούς. Μία εποχή που έχει ως κύρια γνωρίσματα την αυτόνομη οδήγηση και τις προηγμένες υπηρεσίες κινητικότητας. Στόχος των δύο εταιρειών είναι να προσφέρουν στους πελάτες ένα σύστημα έξυπνων, συνδεδεμένων υπηρεσιών κινητικότητας, θέλοντας να βρεθούν απέναντι στον ανταγωνισμό, με βασικούς αντιπάλους την Uber και την κινέζικη Didi Chuxing.

Με βάση τους όρους της συνεργασίας, η οποία περιλαμβάνει τις μονάδες διαμοιρασμού αυτοκινήτων Car2Go και DriveNow, καθώς και υπηρεσίες στάθμευσης και φόρτισης, οι Daimler και BMW θα έχουν ποσοστό 50% η κάθε μια σε μια κοινοπραξία. Το Car2Go της Daimler, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008, χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη υπηρεσία μοιράσματος αυτοκινήτων στον κόσμο. Λειτουργεί με περίπου 14.000 αυτοκίνητα σε 26 πόλεις των ΗΠΑ , της Δυτικής Ευρώπης και της Κίνας. Το DriveNow είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της BMW και της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt που ιδρύθηκε το 2011, η οποία διαθέτει περισσότερα από 6.000 οχήματα σε εννέα μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Εάν υποθέσουμε ότι οι ρυθμιστικές αρχές εγκρίνουν την παραπάνω συνεργασία, και οι δύο εταιρείες αναμένουν μία αύξηση στα συνολικά τους κέρδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα