Στο σφυρί η σπανιότατη Ferrari 290 MM του 1956

Οι συλλέκτες που ψάχνουν πραγματικά σπάνιες κλασικές Ferrari θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν αυτό τον Δεκέμβριο την Ferrari 290 MM από τον Scaglietti, μόλις μία από τα τέσσερα παραδείγματα που κατασκευάστηκαν ποτέ έχοντας μάλιστα πλούσια αγωνιστική ιστορία.
ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Η Ferrari 290 MM κατασκευάστηκε από την ιταλική εταιρία για να αγωνιστεί τις σεζόν 1956 και 1957 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπορ Αυτοκινήτων αλλά και για τον θρυλικό αγώνα Mille Miglia από όπου και

πήρε τα δύο τελευταία γράμματα του ονόματός της.

Η δημιουργία της Ferrari, που “ντύθηκε” από τον Scaglietti, χρησιμοποιούσε έναν ολοκαίνουριο τότε δωδεκακύλινδρο Tipo 130 σε διάταξη V με χωρητικότητα 3,5 λίτρα, ο οποίος έφερε εξελιγμένες κεφαλές, αγριότερους εκκεντροφόρους, μεγαλύτερες βαλβίδες, δύο μπουζί σε κάθε κύλινδρο και ξηρό συμπλέκτη.

Η συγκεκριμένη 290 MM, η τελευταία που κατασκευάστηκε, έχει ένα ιδιαίτερα πλούσιο αγωνιστικό βιογραφικό. Κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1956 και στο τιμόνι της βρέθηκαν μερικοί από τους μεγαλύτερους πιλότους της εποχής, μεταξύ των οποίων και οι Juan Manuel Fangio, Wolfgang von Trips, Phil Hill και Sir Stirling Moss.

Το πού θα φτάσει η τιμή αυτής της 290 MM μένει να το δούμε, ωστόσο υπολογίζεται ότι πολλά εκατομμύρια ευρώ θα ξοδευτούν για την χάρη της στις 8 Δεκεμβρίου. Το 2015 μια ακόμη 290 MM πωλήθηκε για το αστρονομικό ποσό των 28 εκατ. δολαρίων Η.Π.Α.

Keywords
Τυχαία Θέματα