Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ο V12 της BMW

19:46 1/7/2019 - Πηγή: NewsAuto

Ο διευθύνων σύμβουλος της BMW M Markus Flasch αναφέρει ότι είναι απίθανο να παραμείνει στην παραγωγή ο θρυλικός βενζινοκινητήρας V12 της βαυαρικής φίρμας.

Ο Flasch ρωτήθηκε αν ο κινητήρας των 12 κυλίνδρων της BMW έχει μέλλον. «Πέρα από αυτό που έχουμε τώρα, δεν πιστεύω ότι θα δούμε ένα νέο μοντέλο δώδεκα κυλίνδρων στο προσεχές μέλλον», απάντησε. Τον Απρίλιο, ο επικεφαλής του τμήματος κινητήρων για τη σειρά 7, Michael Bayer,

δήλωσε ότι η BMW θα διατηρήσει το σημερινό της V12 για την τρέχουσα σειρά 7, πράγμα που σημαίνει ότι θα παραμείνει μέχρι το 2023. Ο Bayer πρόσθεσε ότι υπήρχε μια πιθανότητα η εταιρεία να μπορούσε να επικαιροποιήσει το σύστημα twin-turbo στο 6λιτρο σύνολο στην προσπάθεια της το τέρας να συμμορφωθεί με τις νέες εκπομπές CO2 μετά το 2023, αλλά όπως κατηγορηματικά δήλωσε, είναι “εξαιρετικά δύσκολο”. Η πιο πρόσφατη δήλωση του Flasch δείχνει ότι μόλις ο τρέχον V12 ολοκληρώσει τα καθήκοντά του στην τρέχουσα σειρά 7 , δεν θα είναι πια κοντά μας. Ο twin-turbo V12 6,0 λίτρων της BMW τοποθετείται στην M760Li η οποία πουλά αρκετά σε Μέση Ανατολή και Κίνα. Στην πραγματικότητα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι έχει την ικανότητα παραγωγής αυτών των κινητήρων από τότε που εισήχθη η M760Li, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει ζήτηση για ένα τέτοιο σύνολο.

Το 12κύλινδρο μοτέρ δύναται να παράξει άνω των 602 ίππων, ωστόσο, οι νέοι αυστηρότεροι κανόνες σημαίνουν πως πρέπει να εξοπλιστεί με αναθεωρημένα φίλτρα σωματιδίων, μειώνοντας την ισχύ στους 578 PS. Ωστόσο, ακόμη κι έτσι δεν αποτελεί κακό νούμερο για ένα πολυτελές sedan κύρους. Εταιρείες όπως η Ferrari και η Lamborghini διατηρούν τους κινητήρες V12 χάρη στην “υβριδοποίηση”, αλλά δυστυχώς η BMW δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει το ίδιο.

The post Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ο V12 της BMW appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα