Σκοτώθηκε ο αναβάτης της Ducati Carlin Dunne στο Pikes Peak

19:00 1/7/2019 - Πηγή: NewsAuto

Ο Βασιλιάς του Pikes Peak στην κατηγορία των μοτοσυκλετών Carlin Dunne έχασε την ζωή του, μετά από πτώση, λίγα μέτρα πριν από τον τερματισμό και πριν πετύχει άλλη μία διάκριση και ένα ακόμη ρεκόρ.

Ο 36χρονος Carlin Dunne από την Santa Barbara της California, ξεκίνησε τo ταξίδι του στον κόσμο των μοτοσυκλετών ως πωλητής στο κατάστημα δικύκλων του πατέρα του και κατάφερε να κατακτήσει 4 νίκες στο Pikes Peak, 2 νίκες σε αγώνες Baja και 3 παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας.

Τον αποκαλούσαν ο «Βασιλιάς του βουνού» είχε το ρεκόρ της ανάβασης

το  2012 (το οποίο κράτησε για πέντε χρόνια) και είχε κερδίσει τον αγώνα το 2011, 2012, 2013 και 2018. Ήταν ο άνθρωπος πίσω από την δημιουργία της Ducati Multistrada Pikes Peak, την ειδική έκδοση της Ducati για την θρυλική ανάβαση.

Φέτος δοκίμαζε το νέο πρωτότυπο Streetfighter V4, κι έχοντας ολοκληρώσει τα τρία τέταρτα της δοκιμής ήταν κοντά στην γραμμή τερματισμού, όταν έχασε τον έλεγχο και έφυγε στο κενό. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί, για πιο λόγο ο έμπειρος αναβάτης βρέθηκε στο κενό.

Στα προκριματικά ο Dunne με το Streetfighter V4 είχε τον καλύτερο χρόνο της κατηγορίας και όλα έδειχναν πως η νίκη ήταν ξανά δική του καιμ μάλιστα με νέο ρεκόρ. Ο Dunne είχε μιλήσει πολλές φορές για το Pikes Peak και την επικινδυνότητα του, αναγνωρίζοντας τόσο την ιδιαιτερότητα της ανάβασης, όσο και την αναγκαιότητα να συνεχίσει να διοργανώνεται ως κομμάτι της αμερικάνικης ιστορίας.

Φέτος ο στόχος για τον ίδιο ήταν ο πέμπτος τίτλος. Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει στις τηλεοπτικές κάμερες πριν την εκκίνηση η ημέρα ήταν καλή και ήταν πολύ κοντά στο να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του.

The post Σκοτώθηκε ο αναβάτης της Ducati Carlin Dunne στο Pikes Peak appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα