Στα τέλη του 2014 το νέο Mondeo

Σε καθυστέρηση στο λανσάρισμα του νέου Mondeo προχωρά η Ford Ευρώπης, στο πλαίσιο σχεδίου αναδιάρθρωσης των λειτουργιών της. Μπορεί να παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα στο Παρίσι, όμως θα περάσουν άλλα δύο χρόνια για να το δούμε στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Η εταιρεία αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο του Γκενκ στο Βέλγιο το 2014, εκεί όπου

επρόκειτο να κατασκευαστεί η νέα γενιά του μεσαίου οικογενειακού μοντέλου.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια να μεταφερθεί η γραμμή παραγωγής του Mondeo (μαζί με αυτές των επόμενων S-MAX και Galaxy) στη Βαλένθια και η παραγωγή του να ξεκινήσει στα τέλη του 2014. Το «ντόμινο» θα στείλει από το 2014 τα C-MAX και Grand C-MAX από τη Βαλένθια στο Σάαρλουις της Γερμανίας. Το ανανεωμένο Fiesta θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012, ενώ το 2013 θα δούμε την έκδοση ST. Πριν το τέλος του 2012 θα λανσαριστεί το νέο Kuga, ενώ σε διάστημα 18 μηνών θα κυκλοφορήσει το μικρό SUV EcoSport. Αργότερα θα ακολουθήσει το Edge, το μεγάλο crossover της Ford.

Το λουκέτο στο εργοστάσιο του Γκενκ θα οδηγήσει στην ανεργία περίπου 4.300 άτομα, ενώ εκτιμάται ότι θα χαθούν άλλες 5.000 θέσεις εργασίας από τους προμηθευτές της Ford. Τα άσχημα νέα για τους εργαζομένους δε σταματούν εδώ, καθώς ανακοινώθηκε η παύση λειτουργίας άλλων δύο εργοστασίων της Ford στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Σαουθάμπτον και το Ντάγκενχαμ.

Οι ζημιές της Ford Ευρώπης για το 2012 υπολογίζεται ότι θα φθάσουν το 1,5 δισ. δολάρια, ενώ το ίδιο αρνητικές είναι οι προβλέψεις και για το 2013. Τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτιμούν ότι η παύση λειτουργίας των τριών εργοστασίων θα περιορίσει τα ετήσια έξοδα κατά 450 με 500 εκατ. δολάρια και ταυτόχρονα κάνουν πρόβλεψη για επιστροφή στην κερδοφορία το 2015-16.









Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!

Keywords
Τυχαία Θέματα